27 de setembre de 2020, diumenge: Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat


Sant Vicent de Paül
Sant Vicent de Paül, prevere.

Beata valenciana Maria Fenollosa i Alcaina (Francesca Xavier de Rafelbunyol), terciària caputxina, màrtir (memòria a Rafelbunyol i a Massamagrell); beat Josep Fenollosa i Alcaina, prevere i màrtir valencià (memòria a Rafelbunyol); beat valencià Marià Climent i Sanchis (Fidel de Puçol), germà caputxí, màrtir (memòria a Puçol); beata Hermínia Martínez Amigó, mare de família, màrtir (memòria a Puçol).

Els migrants i els refugiats


Hui celebrem la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat. Són molts els que, per diversos motius, es veuen obligats, en contra del seu desig, a abandonar el lloc on tenen les seues arrels, la seua família, els seus amics, el seu ambient propi: pròfugs, exiliats, immigrants i refugiats. Sentim-nos solidaris amb la irregularitat de la seua situació i amb el sofriment que per a ells comporta la separació i el desarrelament, i encomanem-los al Senyor.

"És indispensable col·laborar per a construir. Això és el que l’apòstol sant Pau recomana a la comunitat de Corint: «Germans, en nom de nostre Senyor Jesucrist, vos demane que aneu tots d’acord i que no hi haja divisions entre vosaltres, sinó que estigueu ben units en un sol pensament i en un sol parer» (1Co 1,10). La construcció del Regne de Déu és un compromís comú de tots els cristians i, per això, es requerix que aprenguem a col·laborar, sense deixar-nos temptar per la gelosia, les discòrdies i les divisions. I en el context actual, cal reiterar que «este no és el temps de l’egoisme, perquè el desafiament que afrontem ens unix a tots i no fa accepció de persones» (Missatge Urbi et orbi, 12 d’abril de 2020). Per a preservar la casa comuna i fer tot el possible per tal que s’assemble cada vegada més al pla original de Déu, hem de comprometre’ns a garantir la cooperació internacional, la solidaritat global i el compromís local, sense deixar fora a ningú.

Voldria concloure amb una oració suggerida per l’exemple de sant Josep, de manera especial quan es va vore obligat a fugir a Egipte per asalvar l’Infant.

Pare, vós vau encomanar a sant Josep el més valuós que teníeu: l’Infant Jesús i sa mare, per a protegir-los dels perills i les amenaces dels malvats.

Concediu-nos també a nosaltres de poder experimentar la seua protecció i la seua ajuda. Ell, que va patir el sofriment de qui fuig a causa de l’odi dels poderosos, feu que puga consolar i protegir tots els germans i germanes que, empesos per les guerres, la pobresa i les necessitats, abandonen sa casa i la seua terra per a posar-se en camí, com a refugiats, cap a llocs més segurs.

Ajudeu-los, per la seua intercessió, a tenir la força per a continuar avant, el consol en la tristesa, el valor en la prova.

Doneu als qui els acullen un poc de la tendresa d’este pare just i savi que va estimar Jesús com un fill veritable i va sostindre Maria durant el camí.

Que ell, que es guanyava el pa amb el treball de les seues mans, puga proveir de les coses necessàries als qui la vida els ho ha pres tot, i donar-los la dignitat d’un treball i la serenitat d’una llar.

Vos ho demanem per Jesucrist, el vostre Fill, que sant Josep va salvar en fugir a Egipte, i per intercessió de Maria Verge, a la qual va estimar com espòs fidel d’acord amb la vostra voluntat. Amén".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de setembre de 2024, divendres XXIV

DIVENDRES DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,12-20 Si Crist no ha ressuscitat, la vostra fe no té cap fonament Lectura de la prim...

entrades populars