14 d'agost de 2022, diumenge XX

 Lectures del diumenge (AVL):

Jer 38, 4-6. 8-10. M'has posat en el món a mi, que tinc en contra tota la terra

Sal 40 (39), 2-3a.3bcd.4.18 (R.: 14)Senyor, sigueu benvolent i salveu-me; veniu de pressa a ajudar-me

Heb 12, 1-4. Sense cansar-nos-en, llancem-nos a córrer en la prova que ens ha sigut proposada

Lc 12, 49-53. No he vingut a portar pau, sinó divisió

Estimar a Déu en tot i sobre totes les coses per a aconseguir les seues promeses és el que demanem al començament de la litúrgia de hui (cf. 1a orac.). Això es traduïx a optar per Crist, a pesar de les dificultats que això puga portar, fins i tot en les relacions familiars (Ev.). Hem de córrer la carrera que ens toca, sense retirar-nos, apartant-nos de tot el que ens destorba i del pecat que ens lliga, contemplant a Crist, que, renunciant al goig immediat, va suportar la creu i l'oposició dels pecadors (cf. 2 lect.). Perdam la por de viure i manifestar la fe per les crítiques o persecucions que això puga suposar. Acudim al Senyor enmig de les dificultats, ja que Ell cuida de nosaltres i és el nostre auxili i el nostre alliberament (cf. 1a lect. i salm resp.).
Després de l'hora nona:


Memòries

 Sant Maximilià Maria Kolbe, prevere i màrtir
, cotitular d'una església parroquial de Benimaclet

Memòria de sant Maximilià Maria (Raimon) Kolbe, prevere de l'Orde dels Germans Menors Conventuals i màrtir, que, fundador de la Milícia de Maria Immaculada, va ser deportat a diversos llocs de captivitat i finalment, internat en el camp d'extermini d'Auschwitz, prop de Cracòvia, a Polònia, on es va oferir als botxins a canvi de la vida d'un altre captiu, oferint el seu ministeri com un holocaust de caritat i com a model de fidelitat envers Déu i els hòmens. (1941)

Retrat: el pare Kolbe en la seua època de novici. 

A Elx: Nit de la Roà, vigília del dia de la Mare de Déu d'Agost, dia del Misteri d'Elx

Beat Vicent Rubiols i Castelló, prevere i màrtir valencià (memòria a Gandia i la Pobla Llarga)

Beat Fèlix Yuste i Cava, prevere i màrtir valencià (memòria a Chulilla i a la parròquia de Sant Joan i Sant Vicent de València)

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del dia 14 d'agost

2. A Il·líria, a l'actual Croàcia, sant Ursicí, màrtir. (s. IV)

3. A Apamea, a Síria, sant Marcel, bisbe i màrtir, que, per haver abatut un temple dedicat a Júpiter, va morir a mans dels gentils enfurits. (c. 390)

4. A Roma, sant Eusebi, fundador de l'església del seu títol a la muntanya de l'Esquilí. (s. IV/V)

5. A Ross, a Hibèrnia, hui Irlanda, sant Facanan, bisbe i abat, que va fundar en este lloc un monestir, cèlebre per l'ensenyament de ciències sagrades i humanes. (s. VI)

6. A Oudenburg, lloc de Flandes, actual Bèlgica, mort de sant Arnulf [o Arnau o Arnold], bisbe de Soissons, que es va fer monjo després d'haver sigut soldat i, elevat a l'episcopat, es va esforçar sempre per la pau i la concòrdia, i va morir, finalment, al monestir que ell mateix havia fundat. (1087)

7. Prop de Montebaroccio, al Picé, actualment regió de les Marques, a Itàlia, beat Sant d'Urbino Brancoisini, germà laic de l'Orde dels Germans Menors. (1390)

8. A Òtranto, a la regió de la Pulla, sants màrtirs, en número de quasi huit-cents, que comminats a renegar de la seua fe, durant una incursió de soldats otomans, van ser exhortats pel beat Antoni Primaldo, un ancià teixidor, a perseverar en la fe de Crist, i van obtindre així la corona del martiri en ser decapitats. (1480) Canonitzats en 2013

9. A Nagasaki, del Japó, sants màrtirs Doménec Ibáñez de Erquicia, prevere de l'Orde de Predicadors, i Francesc Shoyemon, novici en el mateix orde i catequista, que en temps de l'emperador Tokugawa Yemitsu, van rebre la mort pels qui odiaven el nom cristià. (1633)

10. A Coriano, a la regió d'Emília-Romanya, a Itàlia, beata Isabel Renzi, verge, la qual, fundadora de les Mestres Pies de la Dolorosa, va posar tot el seu afany en què les xiquetes pobres reberen una formació humana i catequètica a l'escola. (1859)

11. A Picassent, l'Horta, beat valencià Vicent Rubiols i Castelló, prevere i màrtir, que durant la persecució va donar testimoniatge amb el martiri de la seua fe en Crist. (1936)

12. Al Saler, prop de València, beat valencià Fèlix Yuste i Cava, prevere i màrtir, al qual Déu va concedir el premi etern per la seua intrèpida fidelitat. (1936)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

19 de setembre de 2024, dijous XXIV

DIJOUS DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,1-11 Açò és el que tots prediquem, i açò és el que vosaltres heu cregut Lectura de la p...

entrades populars