30 de desembre de 2022, divendres: la Sagrada Família

Tondo Doni (Miquel Àngel)

Festa de la Sagrada Família



- Sir 3,2-6.12-14: Qui creu en el Senyor honra els pares

- Salm 127,1-2.3.4-5 (R.: 1)Feliç tu, fidel del Senyor,
que vius seguint els seus camins

- Col 3,12-21: Vida familiar en el Senyor

- Al·leluia Col 3,16a: Que la paraula de Crist habite en vosaltres amb tota la seua riquesa

- Mt 2,13-15.19-23: Pren el xiquet amb sa mare i fuig cap a Egipte

La Sagrada Família és model de virtuts domèstiques i d'unió en l'amor (Co). Amb ella va començar a existir la família com a Església domèstica, en la qual s'evangelitza i es practica la vida cristiana. La primera lectura ens recorda que cal honrar als pares. La segona lectura ens recorda la vida de família viscuda en el Senyor, amb l'amor com a cenyidor de la unitat consumada, fins i tot enmig dels problemes i dificultats de la vida: així, en la fugida a Egipte que ens presenta l'Evangeli, la Sagrada Família va estar unida i complia en tot la voluntat de Déu.

Festa de la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep, titular d'esglésies parroquials a Alacant, Alzira, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, Pego, Polinyà de Xúquer, Torrent, València i la Vilavella.

JORNADA DE LA SAGRADA FAMÍLIA
La família, bressol de la vocació a l'amor


PREGÀRIA

    Oh, Déu, vos donem gràcies perquè ens heu permés participar de la vostra paternitat divina en donar-nos com a do i regal, els nostres fills. Són vostres i a vós vos els oferim.
    Vos demanem que mai s'aparten de vós: deslliureu-los de tot mal, porteu-los pel camí de la vida, protegiu-los a recer del vostre cor, cuideu-los i conserveu-los bons, ferms en la fe i sans de cos i ànima.
    Doneu-los la llum per a conéixer el vostre projecte d'amor per a ells i que la força del vostre Esperit els faça valents per a complir-lo.
    I a nosaltres, concediu-nos ser bons pares perquè a través de nosaltres ells descobrixquen l'amor que els teniu.
    Que la nostra família siga la Betània on el vostre cor descanse, "església domèstica" en què s'alimente i cuide la vida de santedat i planter de vocacions als diferents estats de la vida cristiana.
    A la Sagrada Família de Natzaret confiem la nostra llar: guardeu-nos en el vostre amor i guieu-nos sempre fins a la llar del cel. Amén.

Aniversari del naiximent de l'escriptor José Bergamín (Madrid 1895)

Martirologi Romà


1. A Roma, al cementeri de Calixt, a la via Àpia, sepultura de sant Fèlix I, papa, el qual va regir l'Església romana en temps de l'emperador Aurelià. (274)

2. A Vidin, lloc de Mèsia Inferior, a l'actual Bulgària, sant Hermetes, exorciste i màrtir. (s. III/IV)

3. Commemoració de sant Anisi, bisbe de Tessalònica, a Grècia, que va viure en temps de l'emperador Teodosi i a qui els Romans Pontífexs el van constituir vicari apostòlic a Eslavònia, sent satisfet d'alabances per sant Ambròs. (c. 406)

4. A Tours, a la Gàl·lia Lugdunense, hui França, sant Perpetu, bisbe, que va edificar la basílica de Sant Martí i moltes altres en honor dels sants, i va regular en la seua Església la pràctica de dejunis i vigílies. (491)

5. A Aosta, als Alps de Graies, a Itàlia, sant Jocund, bisbe. (c. 502)

6. A Fly, prop de Beauvais, al territori de Nèustria, a la França actual, sant Germer [o Geremar], abat del monestir que ell mateix va fundar en este lloc. (c. 658)

7. A Worcester, a Anglaterra, sant Egví, bisbe, que va fundar el monestir local. (707)

8. A la regió dels Abruços, a Itàlia, sant Rainer [o Rainier o Raineri], bisbe de Forcona, l'habilitat del qual a administrar els béns va alabar el papa Alexandre II. (1077)

9. A Cannes, lloc de la Pulla, també a la Itàlia actual, sant Roger, bisbe. (s. XII)

10. Prop de la població de Frazzanò, a l'illa de Sicília, sant Llorenç, monjo segons la disiciplina dels Pares Orientals, insigne per l'austeritat de vida i per la seua predicació constant. (c. 1162)

11. A Palestrina, a la regió del Laci, així mateix a Itàlia, beata Margarida Colonna, verge, que a les riqueses i plaers del segle va preferir la pobresa per Crist, a qui va servir professant la Regla de santa Clara. (1280)

12. A Gènova, a la regió de Ligúria, a Itàlia, beata Eugènia Ravasco, verge, que va fundar l'Institut de Germanes Filles dels Sagrats Cors de Jesús i Maria, a les quals va encomanar l'educació de xiquetes i la cura de malalts i de la infància necessitosa. (1900)

13. Al territori de Pancalieri, prop de Torí, igualment a Itàlia, beat Joan Maria Boccardo, prevere, el qual, treballant infatigablement en la cura dels ancians i malalts, va fundar l'Institut de Filles Pobres de Sant Caietà. (1913)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

6 d'octubre de 2024, diumenge XXVII

Enric Benavent, arquebisbe de València:  L'oració de Jesús  (2024, octubre 3) DIUMENGE XXVII / Cicle B Lectura primera Gn 2,18-24 Els do...

entrades populars