23 d'abril de 2023: Diumenge III de Pasqua


DIUMENGE TERCER DE PASQUA

Lectures de la missa (AVL):

- Lectura primera Fets 2,14.22b-33: La mort no podia de cap manera retindre'l captiu

- Salm responsorial 15,1-2 i 5.7-8.9-10.11 (R.: 11a): Ensenyeu-me, Senyor, el camí que du a la vida

- Lectura segona 1Pe 1,17-21: El preu del vostre rescat és una sang preciosa, la de Crist, sacrificat com un anyell sense tara

- Al·leluia Cf. Lc 24,32
Jesús, Senyor nostre,
obriu-nos el sentit de les Escriptures;
feu que s'abrase el nostre cor quan vós ens parleu.

Evangeli Lc 24,13-35: El reconegueren quan partia el pa

El diumenge, el primer dia de la setmana, és el dia del nostre encontre amb Crist ressuscitat en l'eucaristia com aquells dos deixebles d'Emaús; però no hagueren pogut reconéixer-lo en la "fracció del pa" si abans no l'hagueren acollit com a company de camí i no hagueren escoltat la seua Paraula (Ev.). Així, en la missa ens acollim mútuament, escoltem la Paraula de Déu i participem en la comunió eucarística. Acollint a Crist, amb la Sang del qual hem sigut redimits (2 lect), ell ens ensenya el camí de la vida i ens ompli de goig. I no ens entregarà a una mort eterna sinó que ressuscitarem amb ell i ens assaciarà d'alegria perpètua (1 lect. i Salm resp).


Sant Jordi

 Sant Jordi, màrtir, titular d’una parròquia de Paiporta, patró de Banyeres, Alcoi, etc. 


Pregària a Sant Jordi


     1      O sant excel·lent, perfet i digníssim!
    2      Sant Jordi beneit, humil, gloriós!
    3      Martre constant i verge puríssim
    4      i fel cavaller, prudent i fortíssim,
    5      del gran rei Jesús, qui és tot poderós! 
    6      Puix fos en la fe tan ferm i immoble
    7      i al rei eternal tostemps li fos fel,
    8      suplique-us, puix sou tan digne i tan noble,
    9      que vós lo pregueu tots jorns per lo poble
    10     per ço que regnem ab ell en lo cel,
    11     tenint-nos tostemps en vostra memòria
    12     perque d’aquest món hajam la victòria.
             Amen.


Dia del Llibre

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 23 d'abril

Sant Jordi, màrtir, el gloriós combat del qual, que va tindre lloc a Diòspolis o Lydda, a Palestina, actual Israel, celebren des de molt antic totes les Esglésies, des d'Orient fins a Occident. (s. IV)

Sant Adalbert (Vojtech), bisbe de Praga i màrtir, que va aguantar dificultats en bé d'aquella església, i per Crist va dur a terme molts viatges, treballant per a extirpar costums pagans, encara que davant del poc fruit obtingut es va dirigir a Roma, on es va fer monjo. Tornat a la fi a Polònia, i intentant atraure a la fe els prussians, va ser assassinat per uns pagans al llogaret de Tenkitten, al costat del golf de Gdansk. (997)

3. A Edessa, ciutat de l'antiga Síria, a l'actual Turquia, sant Eulogi, bisbe, que, segons la tradició, va morir un Divendres Sant o Parasceve. (387)

4. A Milà, a la regió de Ligúria, actualment a Itàlia, sant Marol, bisbe, amic del papa sant Innocenci I. (s. V)

5. A Toul, al territori de Lotaríngia, França en l'actualitat, sant Gerard, bisbe, que durant trenta-un anys va legislar sàviament per a la ciutat, va atendre els pobres, va intercedir pel poble amb dejunis i pregàries en temps de pesta, va dedicar l'església catedral i va ajudar els monestirs amb béns materials i amb la instrucció dels deixebles. (994)

6. A Suelli, a Sardenya, a l'actual Itàlia, commemoració de sant Jordi, bisbe. (1117)

7. A Perusa, a la regió de l'Úmbria, de nou a Itàlia, beat Egidi [o Gil] d'Assís, religiós de l'Orde dels Germans Menors, que va ser company de sant Francesc i va mostrar en les seues peregrinacions una fe intrèpida i una gran simplicitat. (1262)

8. A Udine, a la regió de Venècia, igualment a Itàlia, beata Elena Valentini, viuda, que, per a servir únicament a Déu, va abraçar l'orde seglar de sant Agustí, i es va distingir per l'oració, la lectura de l'Evangeli i les obres de misericòrdia. (1458)

9. A Campi Bisenzio, lloc de Toscana, així mateix a Itàlia, beata Teresa Maria de la Creu Manetti, verge, fundadora de l'Institut de Terciàries Carmelites de Santa Teresa. (1910)

10. A l'abadia cistercenca de Grottaferrata, als voltants de Frascati, prop de Roma, beata Maria Gabriela Sagheddu, verge, que va morir a vint-i-cinc anys, després d'haver oferit generosament la seua vida per la unió dels cristians. (1939)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

19 de setembre de 2024, dijous XXIV

DIJOUS DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,1-11 Açò és el que tots prediquem, i açò és el que vosaltres heu cregut Lectura de la p...

entrades populars