23 de gener de 2022: Diumenge de la Paraula de Déu

    Neh 8,2-4a.5-6.8-10. Llegien de manera clara el llibre de la llei, perquè la lectura fóra entenedora

    Sal 19 (18), 8.9.10.15 (R.: Jo 6, 63b). Les vostres paraules, Senyor, són esperit i són vida

    1 Cor 12, 12-30. Vosaltres sou el cos de Crist i cada u n’es un membre

    Lc 1, 1-4; 4, 14-21. Hui es complix l’Escriptura que acabeu d’escoltar

Les vostres paraules, Senyor, són esperit i són vida (sal. resp.). En la litúrgia de hui se'ns invita a escoltar amb goig la Paraula de Déu, que ens mostra el camí de la salvació. Eixa Paraula és la que ens congrega com a poble de Déu, cridat a viure segons els seus manaments, una vegada alliberats del desterrament del pecat (cf. primera lect.). En Crist es complixen plenament les Escriptures de l'Antic Testament. Ell, Ungit per l'Esperit Sant, ha sigut enviat per a donar la Bona Notícia als pobres, per a anunciar l'any de gràcia del Senyor (Ev.). Formant un sol cos amb Crist (segona lect.), escoltem-lo amb fe i portem una vida segons la seua voluntat perquè meresquem abundar en bones obres (cf. primera orac.).

Sisena jornada de pregària per la unitat dels cristians.

Aniversari del naiximent de sant Vicent Ferrer (València 1350)

Aniversari de la butla pontifícia del papa Alexandre VI, Roderic de Borja, per la qual reconeixia la universitat creada amb les noves Constitucions de l'Estudi General (1501)


DIUMENGE DE LA PARAULA DE DÉU


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 23 de gener

A la ciutat de Toledo, a la Hispània Tarraconense, sant Ildefons [o Alfons], que va ser monjo i rector del seu cenobi, i després elegit bisbe. Autor fecund de llibres i de textos litúrgics, es va distingir per la seua gran devoció a la santíssima Mare de Déu. (667)

Va nàixer a Toledo, de família noble, cap a l'any 606. Jove encara, va professar com a monjo a Agalí, monestir famós de l'Espanya visigoda, prop de la ciutat de Toledo. L'any 657 va succeir sant Eugeni a la seu metropolitana. Va ser un defensor insigne de la virginitat de la Mare de Déu i de la doctrina verdadera sobre el baptisme. Va morir el 23 de gener de 667. El seu cos va ser tralladat a Zamora.

2. A Cesarea de Mauritània, a l'actual Algèria, sants màrtirs Severià i Àquila, esposos, que van ser cremats vius. (s. III)

3. A Roma, al cementeri Major de la via Nomentana, santa Emerenciana, màrtir. (c. s. IV)

4. A Ancira [Ankara], ciutat de Galàcia, hui Turquia, sants Clement [o Climent], bisbe, i Agatàngel, màrtirs. (s. IV)

5. A Teano, a la regió hui italiana de Campània, commemoració de sant Amassi, bisbe. (c. 356)

6. A Dampierre, prop de Besançon, a Borgonya, actualment França, sant Mainbod, oriünd d'Irlanda, el qual, pelegrí i eremita, va ser assassinat per uns lladres. (c. s. VIII)

7. A la ciutat de Seül, a Corea, sant Andreu Chong (Tyong) Hwagyong, catequista i màrtir, que va col·laborar amb el sant bisbe Llorenç Imbert, fent de la seua casa un refugi per als cristians i, per esta raó, va ser ferit cruelment i estrangulat en la presó. (1840)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de setembre de 2024, divendres XXIV

DIVENDRES DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,12-20 Si Crist no ha ressuscitat, la vostra fe no té cap fonament Lectura de la prim...

entrades populars