Lectures del diumenge (AVL)
- Sav 9, 13-19; grec 13-18a. ¿Qui pot descobrir les intencions del Senyor?
- Sal 90 (89), 3-4.5-6.12-13.14 i 17. (R.: 1). Al llarg de tots els segles, Senyor, heu sigut sempre la nostra muralla
- Flm 9b-10.12-17. Pren-lo, no com a esclau, sinó com un germà estimat
- Lc 14, 25-33. Ningú de vosaltres no pot ser deixeble meu si no renuncia a tot allò que té
La litúrgia d'este diumenge ens recordarà que Crist és llum del món i que aquell que el seguix no camina en les tenebres, sinó que tindrà la llum de la vida (ant. de la comunió). L'autèntic progrés de l'home –la llum– està en el seguiment ple a Jesucrist: «Ningú de vosaltres no pot ser deixeble meu si no renuncia a tot allò que té» (Ev.). Hem de renunciar fins i tot a la intenció de voler tancar l'Evangeli en els motles de sempre, amb actituds fonamentalistes, sense voler discernir, units a l'Església, els «signes dels temps». A través d'ells descobrirem la veu de l'Esperit Sant, que és qui ens ajuda a comprendre el que Déu vol (cf. 1 lect.). Així aconseguirem la llibertat verdadera (cf. primera orac.), que ens farà capaços de no anteposar res ni ningú a Jesucrist.
- Ho vull tot (Lluc 14,25-33) (laparaula.com)
Mare de Déu de la Consolació
Esta advocació va nàixer durant l’edat mitjana, propagada pels religiosos agustins, els quals des del segle XIII resen a la Mare de Déu de la Consolació la ‘coroneta’: com un rosari basat en els 13 articles del credo. L’advocació convida a mirar Maria com a auxili, socors, refugi, fortalesa, consol dels qui patixen. Per a reforçar-la, la tradició agustiniana ens parla que la mateixa Mare de Déu s’aparegué a santa Mònica, mare de sant Agustí, el seu fundador, per consolar-la pel seu fill esgarriat. La imatge està dreta, coronada d’estrelles, amb el fill en braços i allargant la corretja als seus devots, per tal que l’agafen, ben fort, com a signe de salvació.
A Alaquàs, festa a la Mare de Déu dels Dolors i pujà de Sant Miquel
A Gaianes, festa a Sant Francesc de Paula
A Montanejos, festa a la Mare de Déu del Rosari
A Peníscola, quart dia de la novena a la Mare de Déu de l'ermitana
A Sueca, processó del Santíssim Crist de l'Hospitalet
Nascut a Vila-real el 1893, va ser nomenat superior de filosofia al Seminari de Tarragona el 1916. Fou destinat a diversos seminaris a més del de Tarragona: Belchite, Mèxic, Valladolid, Saragossa, València, Burgos i Ciudad Real, on el va sorprendre la revolta. Refugiat en una fonda, el detingueren a l'estació del seu poble. El mataren el 4 de setembre prop d'Orpesa. [font]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada