18 de desembre de 2022, diumenge IV d'Advent


 Lectures del dia (AVL):

- Is 7, 10-14. La verge tindrà un fill

- Sal 24 (23), 1-2.3-ab.5-6 (R.: 7c i 10b)Ha  d'entrar el Senyor, el rei de la glòria

- Rom 1, 1-7. Jesucrist, del llinage de David, Fill de Déu

- Mt 1, 18-24Jesús naixerà de Maria, l'esposa de Josep, fill de David

La litúrgia d'este diumenge és com un pregó del Nadal ja pròxim. Així, l'oració col·lecta ens presenta la finalitat última de l'Encarnació del Fill de Déu que anuncia l'àngel: que per la seua passió i creu, nosaltres arribem a la glòria de la resurrecció. I això serà possible per la resposta de fe de Maria que el va concebre per obra de l'Esperit Sant sense perdre la glòria de la seua virginitat (1 lect i ev). Així es compliran plenament les profecies: Jesucrist, del llinatge de David, Fill de Déu. Ell ens ha cridat a respondre a la fe formant part del seu poble sant (2 lect).

Per a meditar amb el papa Francesc


Papa Francesc, Homilia en santa Marta, 18 de desembre de 2018.

Demanem hui no perdre la capacitat de somiar, la capacitat d'obrir-se al demà amb confiança, malgrat les dificultats que poden sorgir. No perdre la capacitat de somiar el futur: cadascú de nosaltres. Cadascú: somiar en la nostra família, en els nostres fills, en els nostres pares. Vore com m'agradaria que fora la seua vida. Els sacerdots també: somiar en els nostres fidels, què volem per a ells. Somiar com somien els jóvens, que són "descarats" quan somien, i ahí troben el seu camí. No perdre la capacitat de somiar, perquè somiar és obrir les portes al futur. Ser fecunds en el futur.

Mare de Déu de l'Esperança o de la O, titular de les esglésies parroquials de Benicalap, Guadasséquies i de Teresa (Castelló). 


O Adonai

 
Oh Senyor, cap de la casa d’Israel,
que vos apareguéreu a Moisés en l'albarzer flamejant
i li donàreu la Llei al Sinaí,
veniu a redimir-nos amb el poder del vostre braç.

O Adonai et Dux domus Israel,
qui Moysi in igne flammae rubi apparuisti,
et ei in Sina legem dedisti:
veni ad redimendum nos in bracchio extento.

 

Martirologi Romà


1. Commemoració de sant Malaquies, profeta, que després del desterrament de Babilònia, va anunciar el gran dia del Senyor i la seua vinguda al temple, i l'oblació pura que sempre i en tot lloc se li oferiria.

2. Al nord d'Àfrica, commemoració dels sants màrtirs Namfamon, Migini, Sanamis i Lucita, als quals, segons el testimoniatge del gentil Màxim de Madaura en la seua carta a sant Agustí, el poble cristià tenia en gran veneració. (s. inc.)

3. A Tours, a la Gàl·lia Lugdunense, hui França, sant Gacià [o Gracià], primer bisbe d'esta seu, que, segons es diu, va ser enviat allí des de Roma, i enterrat a la seua mort al cementeri cristià de la mateixa població. (s. III)

4. A Killaloe, lloc d'Irlanda, sant Flannan, bisbe. (s. VII)

5. Al monestir de Heidenheim, a Baviera, actual Alemanya, sant Winebald [o Wunibald], abat, anglés d'origen, que, amb el seu germà sant Willibald, va seguir a sant Bonifaci i el va ajudar en l'evangelització dels pobles germànics. (761)

6. Al pujol Go-Voi, a Tonquín, hui Vietnam, sants Pau Nguyễn Văn Mỹ, Pere Trương Văn Đường i Pere Vũ Văn Truật, màrtirs, els quals, sent catequistes i mantenint-se ferms en la fe, en temps de l'emperador Minh Mang van ser estrangulats. (1838)

7. A Borgaro, prop de Torí, a Itàlia, beata Nemèsia (Júlia) Valle, verge de l'Institut de Germanes de la Caritat, que es va dedicar de manera extraordinària a la formació i direcció dels jóvens segons l'Evangeli, seguint pel camí dels manaments del Senyor per amor al proïsme. (1916)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

6 d'octubre de 2024, diumenge XXVII

Enric Benavent, arquebisbe de València:  L'oració de Jesús  (2024, octubre 3) DIUMENGE XXVII / Cicle B Lectura primera Gn 2,18-24 Els do...

entrades populars