27 de maig de 2023, dissabte VII de Pasqua

Lectures de la missa:

Lectura primera Fets 28,16-20.30-31

Va passar dos anys sencers a Roma, i predicava el Regne de Déu

Lectura dels Fets dels Apòstols

Una vegada a Roma, van permetre a Pau de viure en una casa particular, amb un soldat que el guardava. Tres dies després va convocar els principals d'entre els jueus i, una vegada reunits amb ell, els va dir: «Jo, germans, sense haver fet res contra el poble o contra els costums dels pares, he sigut detingut i entregat als romans a Jerusalem. Els tribunals romans que em van interrogar em volien deixar en llibertat, perquè no havia comés cap delicte que meresquera la mort. Però els jueus s'hi van oposar i, per això, i no perquè jo tinga res de què acusar els de la meua nació, m'he vist obligat a apel·lar al Cèsar. Este és el motiu pel qual he volgut vore-vos i enraonar, perquè la causa de dur esta cadena no és altra que l'esperança d'Israel».
I va passar dos anys sencers en aquella casa llogada, on rebia tots els qui l'anaven a vore, i obertament, sense cap trava, predicava el Regne de Déu i els instruïa sobre Jesucrist, el Senyor.

Salm responsorial 10,4.5 i 7 (R.: cf. 7b)

El Senyor viu al seu sant temple,
el Senyor té el tron en el cel;
els seus ulls aguaiten,
les seues pupil·les vigilen l'home.

R. Els bons vos voran cara a cara, Senyor.

O bé:
Al·leluia.

El Senyor vigila els innocents i els culpables,
i abomina els qui volen violències;
el Senyor, que és just, estima la justícia,
els bons el voran cara a cara. R.

Al·leluia Jo 16,7.13

Vos enviaré l'Esperit de la veritat,
diu el Senyor;
ell vos guiarà cap el coneiximent de la veritat plena.

Evangeli Jo 21,20-25

Ell és el deixeble que ho ha escrit,
i nosaltres sabem que la seua paraula és digna de fe

 Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Pere es va girar i va vore vindre també el deixeble que Jesús amava. Era aquell que durant el sopar s'havia reclinat sobre el pit de Jesús i li havia preguntat qui l'havia d'entregar. Pere, en vore'l, diu a Jesús: «Senyor, i este què?» Jesús li respon: «Si vullc que es quede fins que jo vinga, ¿què hi tens a dir? Tu vine amb mi». Entre els germans ha corregut el rumor que aquell deixeble no havia de morir, però Jesús no li va dir que no moriria, sinó: «Si vullc que es quede fins que jo vinga, ¿què hi tens a dir?» Ell és el deixeble que dona testimoni de tot això i que ho ha escrit, i nosaltres sabem que la seua paraula és digna de fe. Jesús va fer moltes altres coses, però si algú les volguera escriure una per una, crec que els llibres que caldria escriure no cabrien en tot el món.

* * * * *

Sant Agustí
Sant Agustí de Canterbury, bisbe (mem. ll.)

    Sant Agustí, bisbe de Canterbury, a Anglaterra, el qual, havent sigut enviat juntament amb altres monjos pel papa sant Gregori el Gran per a predicar la paraula de Déu als angles, va ser acollit de bon grat pel rei Etelbert de Kent. Imitant la vida apostòlica de la primitiva Església, va convertir el mateix rei i molts altres a la fe cristiana i va establir algunes seus episcopals en esta terra. Va morir el dia vint-i-sis de maig. (604/605)

  • J.M. Bausset: Sant Agustí de Canterbury (2015)


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del dia 27 de maig

2. A Silistra, a Mèsia Inferior, actual Bulgària, sant Juli, màrtir, que, ja veterà i llicenciat de la milícia, en època de persecució dels oficials va ser capturat i entregat al governador Màxim, davant del qual va menysprear els ídols i va confessar fins a la fi el nom de Crist, per la qual cosa el van condemnar a mort. (c. 302)

3. A Roma, en la XVI milla de la via Nomentana, sant Restitut, màrtir. (c. s. IV)

4. A Orange, lloc de la Provença, a la França actual, sant Eutropi, bisbe. (c. 475)

5. A Würzburg, ciutat de Francònia, a Alemanya, sant Bru, bisbe, que va reconstruir l'església catedral, va reformar el clero i va explicar al poble les Sagrades Escriptures. (1045)

6. Al monestir de Montsalvy, a la regió de Clarmont, a Aquitània, hui França, sant Gausbert, prevere i eremita, gràcies a la labor del qual, aquell lloc, abans envaït pel bosc, es va convertir en un hospici per a l'acolliment de pelegrins. (1079)

7. A la població de Dryburne, al costat de Durham, a Anglaterra, beats Edmund Duke, Ricard Hill, Joan Hogg i Ricard Holiday, preveres i màrtirs, tots els quals, després de realitzar la seua formació en el Col·legi d'Anglesos de Reims, en tornar a la seua pàtria van ser condemnats a mort i penjats en temps de la reina Isabel I, només pel fet de ser sacerdots. (1590)

8. A Seül, ciutat de Corea, santes màrtirs Bàrbara Kim, viuda, i Bàrbara Yi, verge de quinze anys, que, empresonades a un mateix temps per la seua fe en Crist, van morir per causa de la pesta. (1839)

9. Beat Josep "d'Igualada" Tous i Soler (1811- Barcelona 1871). Sacerdot de l'Orde dels Germans Menors Caputxins, fundador de l'Institut de les Caputxines de la Mare del Diví Pastor.

10. Al lloc de Nakiwubo, a Uganda, sant Atanasi Bazzekuketta, màrtir, un dels patges de la casa reial, que, acabat de batejar, mentres era conduït al lloc del suplici amb alguns altres companys per la seua fe en Crist, va pregar als botxins que el mataren allí mateix, i va culminar el martiri abatut a colps. (1886)

11. Al llogaret de Lubawo, també a Uganda, sant Gonzaga Gonza, màrtir, servent del rei, que, mentre era conduït a la foguera ferrat amb grillons, va ser traspassat amb llances pels botxins. (1886)

12. Beata Maria Antonia Samà (1875- Sant'Andrea Ionio, Catanzaro, Itàlia 1953). Laica, malalta d'una greu artritis en les articulacions de la qual mai es va recuperar. La seua mare la va cuidar fins a la seua mort en 1920, moment en el qual els seus paisans, així com les monges i els sacerdots redemptoristes van vindre a visitar-la per a ajudar-la i mantindre-la, al mateix temps que la buscaven per a demanar-li consell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de setembre de 2024, divendres XXIV

DIVENDRES DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,12-20 Si Crist no ha ressuscitat, la vostra fe no té cap fonament Lectura de la prim...

entrades populars