Solemnitat de Pentecosta
- Enric Benavent, arquebisbe de València: L'Esperit i la vida del cristià (2023, maig )
- Veni, Sancte Spiritus (seqüència del dia de Pentecosta)
- Veni, Creator Spiritus (Ràban Maur, s. IX)
- Invocació de l'Esperit Sant (Concili IV de Toledo, 633)
- Paraula del dia: Pentecosta (AVL)
- Sant Ignasi de Loiola: Eixir de mi mateix (pregària)
- Sant Ignasi de Loiola: Identificació amb Jesús (pregària)
- Avel·lí Florsi Bonet: Pentecosta, llengua i Església (2018)
- Avel·lí Flors i Bonet: Sant Agustí i Pentecosta (2009-2010)
En Pentecosta, cinquanta dies després de la Pasqua, celebraven els israelites l'Aliança del Sinaí, escrita en les taules de pedra que Déu va entregar a Moisés, i per la qual van ser constituïts en poble de Déu. Estant reunits tots els deixebles aquell dia, als cinquanta de la resurrecció de Crist, va vindre sobre ells l'Esperit Sant, la llei de la Nova Aliança, escrita no ja en taules de pedra sinó en el cor de cada creient. En este dia van començar a ser el nou poble de Déu, l'Església, obert a totes i a tots com s'expressa en el do de llengües que van rebre (cf. primera lectura i prefaci). Ja abans, Jesús ressuscitat havia donat l'Esperit Sant als apòstols perquè pogueren perdonar els pecats. L'Esperit continua venint a nosaltres pel baptisme i ens unix així a tots formant un sol cos en Crist.
- Confraria del Sant Sepulcre de Corbera: Comentari i reflexió.
- Missa d'À Punt: Pentecosta (Ignacio Iglesias, SJ)
- Associació Josep Climent de Castelló de la Plana: Missa d'Onze.
- Carles Salvador: Història de la imatge del Sant Crist de la Fe (1951).
- Carles Salvador: Santíssim Crist de la Fe! (poema de 1952).
- Carles Salvador: El Crist de la Fe i la Verge de Copacavana (1953).
- Associació Santíssim Crist de la Fe.
Bisbe d'Urgell (527-546), va intervindre en el II Concili de Toledo. Se'ns conserva un seu comentari al Càntic dels Càntics.
Sant Germà, bisbe de París |
L’Església també ha pujat al podi de la santedat a lladres… convertits. És el cas del vietnamita Pau Hanh, nascut el 1826 en una família cristiana. Sota l’aparença de comerciant, pertanyia a una banda de lladres. Un dia que van saquejar la casa d’una dona pobra, en Pau se’n va compadir i va demanar als seus companys de malifetes que li ho retornaren tot.
Acusat de ser còmplice dels francesos, ell ho negà, però confessà el seu cristianisme, cosa que li va suposar la decapitació el 28 de maig del 1859. Fou canonitzat el 19 de juny de 1988. Ja ho veiem… els (que han estat) lladres et precediran en el Regne… L’important és adonar-se’n i rectificar i ser-ne coherent… fins al final. [font]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada