Lectures de la missa (AVL):
- Lectura primera Is 56,1.6-7: Deixaré entrar els estrangers a la muntanya sagrada- Salm responsorial 66,2-3.5.6 i 8 (R.: 4): Que vos alaben les nacions, Déu nostre, que vos alaben tots els pobles alhora.- Lectura segona Rm 11,13-15.29-32: Déu, que ha concedit a Israel els seus favors i l'ha cridat, no es farà mai arrere- Al·leluia Mt 4,23Jesús predicava la Bona Nova del Regne,i curava entre la gent totes les malalties.- Evangeli Mt 15,21-28: ¡Dona, quina fe que tens!
El que salva és la fe, amb independència de poble o nació. Així apareix ja en l'Antic Testament, quan Isaïes anuncia que Déu portarà els estrangers a la seua muntanya sagrada, perquè la seua casa és casa d'oració (1 lect). El salm responsorial va en la mateixa línia del missatge universal de salvació: «Que vos alaben les nacions, Déu nostre, que vos alaben tots els pobles alhora». I la segona lectura relaciona la conversió dels qui no són jueus amb l'esperança de la conversió d'Israel a Jesucrist. En l'Evangeli, Jesús enaltix la fe d'una dona cananea, per tant no jueva, i cura la seua filla. Des d'ací hem de renovar el nostre compromís missioner.
- Confraria del Sant Sepulcre de Corbera: Comentari i reflexió.
- Missa d'À Punt: Obriu-me, Senyor (Guillem de Sant Teodoric)
* * * * *
Sant Bernat de Claravall, abat i doctor de l'Església, titular de l'església parroquial de Forna.- Memòria de sant Bernat, abat i doctor de l'Església, el qual, havent ingressat juntament amb trenta companys al nou monestir del Cister, va ser després fundador i primer abat del monestir de Clairvaux (Claravall), on va dirigir sàviament els monjos pel camí dels manaments del Senyor. Va recórrer una vegada i una altra Europa per a restablir la pau i la unitat i va il·luminar a tota l'Església amb els seus escrits i les seues sàvies exhortacions, fins que va descansar en el Senyor prop de Langres, a França. (1153)
- J.M. Bausset: Sant Bernat (20 d'agost del 2015)
Beata Maria Climent i Mateu, soltera, màrtir valenciana (memòria a Xàtiva)
Beat valencià Maties Cardona i Meseguer, escolapi, màrtir (memòria a Vallibona)
Festa de Sant Bernat a Montan
MARTIROLOGI ROMÀ
Elogis del 20 d'agost
2. Commemoració de sant Samuel, profeta, qui, cridat per Déu quan encara era xiquet, va ser després jutge a Israel i per mandat diví va ungir a Saül com a rei del seu poble, però després que va ser repudiat per Déu per la seua falta de fidelitat, va conferir també la unció real a David, de l'estirp de la qual havia de nàixer Crist.
3. Prop de la fortalesa de Chinon, al territori de Tours, a Aquitània, actual França, sant Màxim, deixeble de sant Martí, que primer va ser monjo a l'abadia de l'Île Barbe, prop de Lió, i després va fundar un monestir a la riba del riu Vigenne [Viena], on va morir en edat molt avançada. (s. V)
4. A l'abadia de Noirmoutier, a l'illa d'Her, novament a la costa d'Aquitània, sant Filibert de Tournus, abat, que, educat en la cort del rei Dagobert, encara adolescent, es va fer monjo, i va fundar i va dirigir primerament el cenobi de Jumièges i després aquell d'Her. (c. 684)
5. A Còrdova, a la regió hispànica d'Andalusia, sants màrtirs Leovigild i Cristòfol, monjos, els quals, durant la persecució duta a terme pels musulmans, van professar espontàniament la fe en Crist davant del jutge i, per això, van ser decapitats, i van obtindre així la palma del martiri. (852)
6. A Siena, ciutat de Toscana, a Itàlia, mort del beat Bernat Tolemei, abat i fundador de la Congregació Olivetana segons la Regla de sant Benet, que es va aplicar amb constància a l'observança de la disciplina monàstica i, durant una epidèmia de pesta que assolava Itàlia, va morir al costat dels monjos de Siena, que s'havien contagiat. (1348)
7. En una nau ancorada enfront de Rochefort, en la costa francesa, beats Lluís Francesc Le Brun i Gervasi Brunel, preveres i màrtirs, monjo de la Congregació Benedictina de sant Maur el primer, i prior de l'abadia cistercenca de la Trapa el segon, que, empresonats tots dos de manera inhumana durant la Revolució Francesa, van consumar el martiri esgotats per la malaltia. (1794)
8. A Roma, santa Maria de Mattias, verge, fundadora de la congregació d'Adoratrius de la Sang de Crist. (1866)
9. A Roma, mort del papa sant Pius X, la memòria del qual se celebra demà. (1914)
10. A Vallibona, comarca dels Ports, beat Maties Cardona Meseguer, prevere de l'Orde dels Clergues Regulars de l'Escola Pia, màrtir durant la persecució religiosa. (1936)
11. A la ciutat de Xàtiva, beata Maria Climent Mateu, verge i màrtir, que en el temps de la mateixa persecució va meréixer ser configurada amb Crist per la seua mort en la fe. (1936)
12. Al camp de concentració de Dachau, prop de Munic, a Alemanya, beat Ladislau Mączkowski, prevere i màrtir, el qual, de nacionalitat polonesa, va ser deportat en temps de guerra i, davant dels perseguidors de la dignitat humana i del cristianisme, entre cruels tortures, va defendre la seua fe fins a la mort. (1942)
13. Beat Georg Häfner (1900, Dachau † 1942). Sacerdot alemany, màrtir, víctima de l'odi a la fe, al camp de concentració de Dachau, Alemanya.
14. Beat Teòfil Matulionis (1873- Šeduva, Lituània 1962). Arquebisbe - bisbe de Kaišiadorys assassinat mitjançant enverinament per odi a la fe.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada