DIJOUS DE LA SETMANA III / I
Lectura primera He 10,19-25
Mantingam ferma l'esperança que ens dona la fe que professem.Estigam atents els uns als altres per a animar-nos a l'amor fraternLectura de la carta als cristians hebreusGermans, gràcies a la sang de Jesús podem entrar confiadament al santuari. Ell ha inaugurat per a nosaltres un camí nou i viu que passa a través de la cortina d'accés, que és la seua carn. Tenim un gran sacerdot al front de la casa de Déu. Per tant, presentem-nos amb cor sincer i plenitud de fe, ja que el nostre cos ha estat rentat amb una aigua pura, i els nostres cors, netejats de tota consciència de culpa. Mantingam ferma l'esperança que ens dona la fe que professem: Déu complix fidelment les seues promeses. Vetlem els uns pels altres per a animar-nos a l'amor fratern i a les bones obres. No deixem d'assistir a les reunions, com alguns han pres per costum. Exhortem-nos els uns als altres, més ara, que veem que s'acosta el darrer dia.
Salm responsorial 23,1-2.3-4ab.5-6 (R.: cf. 6)
És del Senyor la terra i tot el que l'ompli,el món i tots els qui l'habiten.Li ha posat els fonaments en els mars,l'ha assentat en les aigües abismals.R. Eixe és el poble que vos busca,que ve a la vostra presència, Senyor.¿Qui pot pujar a la muntanya del Senyor?¿Qui pot estar en el seu temple sant?El qui té el cor net i les mans innocents,que no confia en els déus falsos. R.Serà beneït pel Senyor,li farà justícia el Déu que salva.Eixe és el poble que vos busca,que ve a la vostra presència, Déu de Jacob. R.
Al·leluia Salm 118,105
La vostra paraua és llum dels meus passos,és la claror que m'il·lumina el camí.
Evangeli Mc 4,21-25
Quan porten un cresol, és per a posar-lo en un lloc alt.Déu vos farà la mesura que vosaltres haureu fet.
᛭ Lectura de l'evangeli segons sant MarcEn aquell temps, Jesús digué a la gent: «¿És que algú porta un cresol per a amagar-lo baix d'una mesura o baix del llit? ¿No és per a posar-lo en un lloc alt? No hi ha res amagat que no s'haja de descobrir, ni res secret que no s'haja de conéixer. Qui tinga orelles per a sentir, que ho senta».
I els deia també: «Estigueu atents a açò que sentiu. Déu vos farà la mesura que vosaltres haureu fet, i encara n'afegirà. Perquè al qui té, se li donarà encara més, però al qui no té, li llevaran fins i tot allò que li queda».
* * * * *
Dia Escolar per la No-violència i la Pau.- Enric Benavent, arquebisbe de València: Intel·ligència artificial i pau (2024)
- Papa Francesc: Missatge per a la 58 Jornada Mundial de la Pau (2025)
Aniversari del traspàs de Dominique Pire, dominic, Premi Nobel de la Pau de 1958 (Lovaina 1969)
MARTIROLOGI ROMÀ
Elogis del 30 de gener
1. A Jerusalem, sant Maties, bisbe, que va descansar en pau després de suportar molts sofriments per la causa de Crist. (s. II)
2. A la ciutat d'Edessa, a Osroene, actual Turquia, sant Barsimeu, bisbe, que en temps de l'emperador Deci va ser assotat per la seua fe en Crist, i després, acabada la persecució i alliberat de la presó, va dedicar la resta de la seua vida a governar amb total entrega l'Església a ell encomanada. (s. III)
3. A Roma, commemoració de santa Martina, a qui el papa Donus va dedicar una basílica al seu nom al fòrum romà. (677)
4. A l'abadia de Chelles, al territori de París, a França, santa Batilde [o Batilda], reina, que va fundar un cenobi sota la Regla de sant Benet, a l'estil de l'abadia de Luxeuil, i, a la mort del seu espòs, Clodoveu II, va governar el regne dels francs. Quan va assumir el seu fill el poder, es va retirar a la citada abadia, i va viure fins a la seua mort sota l'observança de la Regla. (680)
5. A l'abadia de Maubeuge, al territori de Nèustria, també a l'actual França, santa Aldegunda, abadessa, en temps del rei Dagobert. (c. 684)
6. A la ciutat de Pavia, a la regió italiana de Llombardia, sant Armentari, bisbe, que va col·locar solemnement a la basílica de Sant Pere in Cælo Aureo el cos de sant Agustí, traslladat pel rei Liutprand. (d. 731)
7. Passió de sant Teòfil, anomenat el "Jove", màrtir, que, sent almirall d'una flota cristiana, va ser capturat a Xipre i conduït a la presència de Harun, califa suprem dels sarraïns. Atés que ni les amenaces ni les promeses van poder fer-lo apostatar de Crist, va ser ferit de mort amb l'espasa. (792)
8. A la ciutat de Burgos, a Castella la Vella, sant Lesmes (o Adelelm), abat, que va convertir en monestir la capella de Sant Joan i l'hospital de pobres contigu. (1097)
9. A Dublín, a Irlanda, trànsit del beat Francesc Taylor, màrtir, que, sent pare de família, va passar set anys en la presó a causa de la seua fe catòlica i, després de suportar tribulacions en la seua ancianitat, va acabar el seu martiri sota el regnat de Jaume I. (1584)
10. A Viterbo, a la regió italiana del Laci, santa Jacinta Mariscotti, verge, del Tercer Orde Regular de Sant Francesc, qui, després de perdre quinze anys entregada a plaers vans, va abraçar amb fervor la conversió i va promoure confraternitats per a assistir els ancians i per a fomentar el culte a l'Eucaristia. (1640)
11. A Torí, ciutat del Piemont, també a Itàlia, beat Sebastià Valfré, prevere de la Congregació de l'Oratori de Sant Felip Neri, que amb la seua entrega desinteressada va ajudar pobres, malalts i empresonats, i va conduir-ne molts cap a Crist amb la seua amistat i la seua exímia caritat. (1710)
12. A Seül, a Corea, sant Pau Ho Hyob, màrtir, que, sent soldat, va ser tancat a la presó per confessar-se cristià i, sotmés a turment, van arribar a cedir les seues forces, fent l'efecte de retractar-se, però penedit i recuperat, ell mateix es va presentar davant del jutge confirmant la seua fe en Crist, per la qual cosa, empresonat de nou, després de llarg temps va morir a conseqüència del maltractament rebut. (1840)
13. A Tonquín, actual Vietnam, sant Tomàs Khuong, prevere i màrtir, que en la persecució sota l'emperador Tu Duc va confessar amb gran força d'ànim ser cristià. Va ser empresonat i, finalment, de genolls davant de la Creu, el van matar a destralades. (1860)
14. Beat Bronisław Markiewicz (Pruchnik, Galitzia,1842- Miejsce Piastowe, Polònia 1912) Sacerdot polonés, fundador dels Pares i de les Germanes de Sant Miquel Arcàngel.
15. A la ciutat de Guadalajara, a Mèxic, sant David Galván, prevere i màrtir, que durant la persecució mexicana, per defensar la santedat del matrimoni, va obtindre la corona del martiri en ser afusellat sense judici previ pels soldats. (1915)
16. A Malonne, població de Bèlgica, sant Mucià Maria (Lluís) Viaux, dels Germans de les Escoles Cristianes, que va dedicar tota la seua vida, amb constància i generositat, a la formació dels jóvens. (1917)
17. Al monestir de sant Benet de Maredsous, també a Bèlgica, beat Columba (Josep) Marmion, el qual, nascut a Irlanda i ordenat sacerdot, va arribar a ser abat d'aquell monestir benedictí, on es va distingir com a pare del cenobi, guia d'ànimes en el camí de la santedat, així com per la seua riquesa en doctrina espiritual i eloqüència. (1923)
- J.M. Bausset: El beat Columba Marmion, abat de Maredsous (2015)
18. A Torrent (l'Horta), beata valenciana Carme Garcia Moyon, màrtir, mestra de la doctrina cristiana, cooperadora laica amigoniana (memòria a Sogorb i Torrent). (1937)
19. A la ciutat de Gdeszyn, a Polònia, beat Segimon Pisarski, prevere i màrtir, que en temps de guerra, per no renunciar a la seua fe davant dels perseguidors, va ser afusellat al costat de la parròquia del lloc. (1943)
20. Beata Maria Bolognesi (1924- Rovigo, Itàlia 1980). Laica, mística, que va oferir els seus sofriments físics i espirituals per a la salvació del proïsme donant exemple d'una extraordinària acceptació i confiança en els designis de Déu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada