20 de maig de 2023, dissabte VI de Pasqua

Lectures de la missa:

Lectura primera Fets 18,23-28

Apol·ló demostrava amb l'Escriptura
a la mà que Jesús és el Messies

Lectura dels Fets dels Apòstols

Pau, després d'haver passat un temps a Antioquia, se n'anà a recórrer successivament la regió de Galàcia i de Frígia per a enfortir tots els creients. Apol·ló, un jueu d'origen alexandrí, que parlava molt bé i coneixia molt les Escriptures, va arribar a Efes. L'havien iniciat en el camí del Senyor, i parlava fervorosament sobre Jesús i s'explicava amb tota exactitud, encara que l'únic baptisme que coneixia era el de Joan. Apol·ló, per tant, començà a parlar sense por a la sinagoga. Priscil·la i Aquila, que el van sentir, el van cridar després amb ells per a exposar-li millor el camí de Déu. I com que ell pensava anar-se'n a Acaia, els germans el van animar a fer-ho, i escriviren als creients que l'acolliren. I realment, en arribar a l'Acaia, va fer molt de bé als creients amb la gràcia que Déu li havia donat, perquè públicament refutava els jueus amb energia, i demostrava amb l'Escriptura a la mà que Jesús és el Messies.

Salm responsorial 46,2-3.8-9.10 (R.: 8a)

Aplaudiu pobles de tot el món,
aclameu a Déu amb crits de festa.
El Senyor és l'Altíssim, el temible,
el gran rei de tota la terra.

R. Déu és rei de tot el món.

O bé:
Al·leluia.

Déu és rei de tot el món:
canteu-li amb estil.
Déu regna sobre les nacions,
s'assenta al seu tron sagrat. R.

Els prínceps dels pobles s'han unit
al poble del Déu d'Abraham,
perquè són de Déu els escuts de la terra,
i ell és altament excels. R.

Al·leluia Jo 16,28

He eixit del Pare per a vindre al món;
ara deixe el món i me'n torne al Pare.

Evangeli Jo 16,23b-28

El Pare vos estima, a tots els qui m'estimeu i creieu

 Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús va dir als seus deixebles: «Vos ho dic de veres: El meu Pare vos concedirà tot allò que li demanareu, si ho feu en el meu nom. Fins ara no demanàveu res en el meu nom; feu-ho en el meu nom i rebreu allò que demaneu, i en tindreu una alegria plena. Fins ara vos parlava veladament, però en avant ja no vos parlaré així del Pare, sinó que vos l'anunciaré amb tota claredat. Aquell dia demanareu en el meu nom, i no vos dic que pregaré al Pare per vosaltres, perquè el Pare mateix vos estima, a tots els qui m'estimeu i creieu que jo vinc de Déu. He eixit del Pare per a vindre al món; ara deixe el món i me'n torne al Pare».

 * * * * *

Sant Bernadí de Siena, prevere (mem. ll.).

    Sant Bernadí de Siena
    Sant Bernadí de Siena, prevere de l'Orde dels Germans Menors, que amb la paraula i l'exemple va anar evangelitzant per pobles i ciutats la gent d'Itàlia i va difondre la devoció al santíssim Nom de Jesús, perseverant infatigablement en l'ofici de la predicació, amb gran fruit per a les ànimes, fins al dia de la seua mort, que va succeir a L'Aquila, lloc de la regió italiana dels Abruços. (1444)

Aniversari de l'ordenació episcopal del papa Francesc (1992)


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del dia 20 de maig

2. Commemoració de santa Lídia de Tiatira, qui, tractant en porpra, a Filipos, a Macedònia, hui Grècia, va ser la primera que va creure en l'Evangeli en escoltar la predicació de l'apòstol sant Pau. (s. I)

3. A Òstia Tiberina, a l'actual regió italiana del Lazio, santa Àurea, màrtir. (s. in.)

4. A Nimes, a la Gàl·lia Narbonense, França en l'actualitat, sant Baldiri [o Boi], màrtir. (s. in.)

5. A Egea, lloc de Cilícia, actual Ayaº a Turquia, sant Taleleu [o Tal·leleu], màrtir. (s. III)

6. A Càller, a la regió italiana de Sardenya, sant Lucífer, bisbe, el qual, valent defensor de la fe nicena, va patir moltes persecucions per part de l'emperador Constanci, i va ser enviat a l'exili. Tornat finalment a la seua seu, va morir com a confessor de Crist. (370)

7. A Tolosa, a la Gàl·lia Narbonesa, hui França, sant Hilari, bisbe, que va alçar una xicoteta basílica de fusta sobre el sepulcre de sant Saturní, el seu predecessor. (c. 400)

8. A Bourges, població d'Aquitània, també a la França actual, sant Austregisil, bisbe, que es va mostrar com a ministre de caritat, sobretot entre els pobres, els òrfens, els malalts i els condemnats a mort. (c. 624)

9. A Brescia, ciutat de Llombardia, a Itàlia, sant Anastasi, bisbe. (s. VII)

10. A Pavia, també a la mateixa regió de Llombardia, sant Teodor, bisbe, que va patir l'exili durant la terrible guerra entre francs i longobards. (c. 785)

11. A Castagneto, lloc de Toscana, de nou a Itàlia, beat Guiu della Gherardesca, ermità. (c. 1134)

12. A Perusa, a la regió també italiana de l'Úmbria, beata Coloma (Àngela), verge de l'Orde de Penitència de Sant Doménec, que va maldar per pacificar la ciutat, que estava dividida en faccions. (1501)

13. A Seül, ciutat de Corea, sant Protasi Chong Kuk-bo, màrtir, que va tornar de nou a la fe cristiana que havia abandonat anteriorment i la va professar fins a la mort en la presó, enmig de cruels tortures. (1839)

14. Al poble de Botticino Sera, prop de Brescia, a Itàlia, beat Arcàngel Tadini, prevere, que va treballar amb obstinació pels drets i la dignitat dels obrers, i va fundar la Congregació de Religioses Obreres de la Santa Casa de Natzaret, dedicada de manera particular a la justícia social. (1912)

15. A Milà, a la regió de Llombardia, de nou a Itàlia, beat Lluís Talamoni, que va exercir el seu ministeri amb extraordinària dedicació i amb una eficaç participació en les dificultats de la societat del seu temps; va fundar també la Congregació de Germanes de la Misericòrdia de Sant Gerard. (1926)

- Beata Josepa Hendrina Stenmanns (Stevl, Holanda 1852-1903). Religiosa i cofundadora de la Congregació de les Serventes de l'Esperit Sant.

- Beata Maria Crescència Pérez (1897- Vallenar, Xile 1932). Religiosa de la Congregació de les Filles de Maria Santíssima de l'Hort. († 1932)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de setembre de 2024, divendres XXIV

DIVENDRES DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,12-20 Si Crist no ha ressuscitat, la vostra fe no té cap fonament Lectura de la prim...

entrades populars