DISSABTE DE LA SETMANA XXIX / II
Lectura primera Ef 4,7-16
Crist és el cap. Per ell va creixent tot el cosLectura de la carta de sant Pau als cristians d'EfesGermans, cada u de nosaltres ha rebut la gràcia segons la mesura de la generositat de Crist. Per això diu l'Escriptura: «Pujà cel amunt portant captius, repartí dons als hòmens». Si va «pujar» vol dir que abans havia baixat del cel a la terra; i és el mateix que va baixar qui ha pujat per damunt dels cels, per portar a plenitud tot l'univers.És ell qui ha fet a uns el do de ser apòstols, a altres el de ser profetes, a altres el de ser evangelistes, pastors o mestres, i així ha preparat els qui formen el poble sant per a una obra de servici, per a edificar el cos de Crist, fins que tots junts arribem a la unitat en la fe i en el coneiximent del Fill de Déu, a l'home perfecte, l'home que arriba a la talla de la plenitud de Crist.Així ja no serem més com criatures, no fluctuarem ni se'ns endurà el vent de qualsevol doctrina, a mercé del que pensa la gent, o de l'astúcia dels qui saben conduir els altres a l'error. En lloc d'això, mantinguem-nos en la veritat i en l'amor, i creixerem del tot en Crist, que és el cap. Per ell tot el cos està estretament unit i lligat, i, a través de les juntures, cada membre, en la mesura que li correspon, exercix la seva funció. Així, amb l'amor dels uns pels altres, tot el cos es va fent i va creixent.
Salm responsorial 121,1-2.3.4-5 (R.: 1)
Quina alegria quan em van dir:«Anem a la casa del Senyor».Ja han arribat els nostres peusa la teua porta, Jerusalem.R. Quina alegria! Anem a la casa del Senyor.Jerusalem, ciutat ben construïda,conjunt harmoniós;allà pugen les tribus,les tribus del Senyor. R.A complir l'aliança d'Israel,a alabar el nom del Senyor.Allí estan els tribunals de justícia,els tribunals del palau de David. R.
Al·leluia Ez 33,11
Diu el Senyor:No em complau la mort del pecador,sinó que es convertisca i visca.
Evangeli Lc 13,1-9
Si no vos convertiu, tots acabareu malament᛭ Lectura de l'evangeli segons sant LlucPer aquell temps, alguns dels presents contaren a Jesús el cas d'uns galileus, com Pilat havia mesclat la sang d'ells amb la de les víctimes que oferien. Jesús els respongué: «¿Vos penseu que aquells galileus acabaren així perquè eren més pecadors que tots els altres galileus? Vos dic que no: i si no vos convertiu, tots acabareu igual. I aquells díhuit que moriren quan els caigué damunt la torre de Siloè, ¿vos penseu que eren més culpables que tots els altres habitants de Jerusalem? Vos assegure que no: si no vos convertiu, tots acabareu igual».I va afegir esta paràbola: «Un home tenia una figuera en la vinya, anà a buscar-hi figues i no n'hi trobà. En vore això, digué al qui li portava la vinya: "Mira, fa tres anys que vinc a buscar fruit d'esta figuera i no en trobe. Talla-la. ¿Per què ha d'ocupar terra inútilment?" Ell li contestà: "Senyor, deixeu-la encara enguany; entretant jo la cavaré i li tiraré fem, a vore si dona fruit d'ara en avant; si no, feu-la tallar"».
* * * * *
Martirologi Romà
Sants Llucià i Marcià |
2. A Cartago, a l'actual Tunísia, commemoració de sant Rogacià, prevere, a qui, durant la persecució sota l'emperador Deci, el seu bisbe, sant Ciprià, va confiar l'administració de l'Església de Cartago, i que juntament amb sant Felicíssim va patir tortures i presons pel nom de Crist. (s. III)
Sant Amand d'Estrasburg |
4. A Narbona, al migdia de la Gàl·lia, França en l'actualitat, sant Rústic, bisbe, que desitjós d'abandonar la seua funció per a retirar-se a una vida de silenci, convençut pel papa sant Lleó I el Gran i reconfortat, va romandre en el càrrec i en el treball que se li havia confiat. (c. 461)
5. A Angulema, ciutat d'Aquitània, també a la França actual, sant Aptoni, bisbe. (c. 567)
6. A Lastingham, a Northúmbria, actualment al Regne Unit, sant Ceda, germà de sant Ceada, ordenat bisbe dels saxons orientals per sant Finan, distingit per assentar els fonaments d'esta nova Església. (664)
7. A Hexham, també a Northúmbria, sant Eata, bisbe, home dolç i senzill, que va regir alhora diversos cenobis i esglésies, fins que, en tornar a Hexham, va ser elegit bisbe i abat, sense deixar de portar una vida ascètica. (c. 616)
8. A Metz, a Austràsia, França en l'actualitat, sant Sigebald, bisbe, fundador de diversos monestirs. (741)
9. Al monestir de Heresfeld, a Germània, hui Alemanya, sepultura de sant Witta o Albuí, primer bisbe de Büraburg, el qual, oriünd d'Anglaterra, va ser cridat per sant Bonifaci i va rebre l'encàrrec de sembrar la llavor de la Paraula de Déu a la regió de Hesse. (c. 786)
10. A Escòcia, sant Beà, bisbe de Mortlach. (c. 1032)
11. A Pavia, a la regió italiana de Llombardia, sant Fulc, bisbe, el qual, d'origen escocés, va ser home pacífic, insigne pel seu treball i la seua caritat. (1229)
12. A Reggio, a Emília-Romanya, també a Itàlia, beat Damià Furcheri, prevere de l'Orde de Predicadors, egregi proclamador de l'Evangeli. (1484)
13. A Ravello, prop d'Amalfi, a la regió de Campània, de nou a Itàlia, beat Bonaventura de Potenza, prevere de l'Orde dels Germans Menors Conventuals, que es va distingir per la seua obediència i caritat. (1711)
14. Beata Celina Chludzińska Borzęcka (Cracòvia, Polònia, 1833-1913). Viuda i fundadora de la congregació de les Religioses de la Resurrecció de Nostre Senyor Jesucrist.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada