- Enric Benavent, arquebisbe de València: Ecce homo, ecce Rex, ecce Deus (2024, març)
- Enric Benavent, arquebisbe de València: El misteri de la creu (2023, març 29)
Beneït el qui ve en nom del Senyor
O bé:
No tingues por, ciutat de Sió:Mira el teu rei que arriba muntat en un pollí d'ase
No he amagat la cara davant de les ofensesi sé que no quedaré avergonyit
R. Déu meu, Déu meu, ¿per què m'heu abandonat?
Jesucrist s'abaixà. Per això Déu l'ha exalçat
Passió de nostre Senyor Jesucrist segons sant Marc
- Passió de Jesús segons Sant Marc (laparaula.com)
- J.M. Bausset: Diumenge de Rams (2017)
- Avel·lí Flors: Diumenge de Rams.
- Confraria del Sant Sepulcre de Corbera: Comentari i reflexió.
- Associació Josep Climent de Castelló de la Plana: Missa d'Onze.
- Missa d'À Punt: Davant la creu (Òscar Cala SJ)
- Missa d'À Punt: A la creu de Crist (Himne de Vespres de Diumenge de Rams).
- La paraula del dia: Vesta (AVL)
L’any 1977 el bisbe Òscar va ser nomenat arquebisbe de San Salvador, amb l’alegria dels polítics i militars repressors: fins aleshores havia estat un home ‘pacífic’, que creien que no els portaria problemes. Però els hi va eixir el tir per la culata: el nou prelat començà a denunciar l’opressió contra els pobres, la creixent desigualtat econòmica i la violència exercida per les autoritats repressores.
Amenaçat de mort, ell continuà denunciant amb contundència la violència governamental. Un sicari, ara sí, el va assassinar d’un tir precís al cor mentre alçava l’hòstia, que quedà tacada amb la seua sang, a la capella de les Carmelites de l’Hospital de la Divina Providència de Sant Salvador. Era el 24 de març de 1980. Tenia 62 anys. Les últimes paraules del dia anterior als soldats: «Hermanos, ante una orden de matar que dé un hombre, debe prevalecer la ley de Dios que dice: no matar. En nombre de Dios y de este pueblo sufrido… les pido, les ruego, les ordeno en nombre de Dios, cese la represión“. [font]
Aniversari de la impressió del Llibre dels àngels de Francesc Eiximenis (Ginebra, 1478)
MARTIROLOGI ROMÀ
Elogis del 24 de març
1. A Cesarea de Palestina, hui a l'Israel actual, sants màrtirs Timolau, Dionís, Pàusides, Ròmul, Alexandre i un altre Alexandre, que durant la persecució desencadenada sota l'emperador Dioclecià, van ser conduïts emmanillats davant del prefecte Urbà, on van confessar ser cristians, per la qual cosa, pocs dies després, amb els companys Agapi i un altre Dionís, van ser decapitats, i així van meréixer les corones de la vida eterna. (303)
2. A Mauritània, al territori actualment d'Algèria, sant Secúndul, que va patir per la fe de Crist. (s. inc.)
3. A Clogher, a Hibèrnia, actual Irlanda, sant Mac Cairthind, bisbe, a qui es té per deixeble de sant Patrici. (s. V)
4. A Catània, a la regió hui italiana de Sicília, sant Sever, bisbe. (814)
5. A Fabriano, al Picé, regió de les Marques en l'actualitat, també a Itàlia, beat Joan del Bàcul, prevere i monjo, company de sant Silvestre, abat. (1290)
6. A Vasdtena, a Suècia, santa Caterina, verge, filla de santa Brígida, que, en ser casada contra la seua voluntat, amb consentiment del seu cònjuge va conservar la virginitat i, en enviduar, va portar una vida piadosa. Pelegrina a Roma i a Terra Santa, va traslladar les restes de sa mare a Suècia i les va depositar al monestir de Vasdtena, on ella mateixa va prendre l'hàbit monàstic. (1381)
7. A Ronda, població d'Andalusia, beat Diego Josep de Cadis (Francesc Josep) López-Caamaño, prevere de l'Orde dels Germans Menors Caputxins, predicador insigne i propugnador intrèpid de la llibertat de l'Església. (1801)
8. Al lloc de Pniewite, al costat de Gdansk, a Polònia, beata Maria Karlowska, verge, que va instituir la Congregació de Germanes del Diví Pastor de la Providència Divina, amb la finalitat que recuperaren la dignitat de filles de Déu les jóvens i dones pobres de costums corromputs. (1935)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada