6 de setembre de 2024, divendres XXII

DIVENDRES DE LA SETMANA XXII / II


Lectura primera 1C 4,1-5

El Senyor farà conéixer les intencions de cada cor

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Corint

Germans, que la gent no veja en nosaltres més que uns servidors de Crist, administradors dels misteris de Déu. Ara bé, dels administradors, l'únic que s'espera és que siguen fidels.
A mi, la cosa que més poc em preocupa és que em jutgeu vosaltres o qualsevol tribunal humà. Ni tan sols jo em jutge. La meua consciència no m'acusa de res, però això no vol dir que jo siga irreprensible. El meu jutge és el Senyor.
Per tant, no jutgeu res abans d'hora. Espereu que vinga el Senyor: ell farà llum sobre tot allò que s'amaga en les tenebres, i farà conéixer les intencions de cada cor. Llavors, l'elogi que es mereix cada u vindrà de Déu.

Salm responsorial 36,3-4.5-6.27-28.39-40 (R.: 39a)

Confia en el Senyor i fes el bé;
habita la terra i guarda fidelitat;
el Senyor, la teua delícia,
omplirà l'anhel del teu cor.

R. El Senyor és qui salva els justs.

Encomana al Senyor els teus camins;
confia en ell, deixa'l fer:
farà brillar el teu dret com la llum,
la teua raó, com a ple migdia. R.

Aparta't del mal i fes el bé,
i sempre tindràs una casa;
perquè el Senyor estima la justícia
i no abandona els seus amics. R.

El Senyor és qui salva els justs,
els empara en dies de perill.
El Senyor els ajuda i els deslliura,
els rescata dels malvats i els salva,
perquè confien en ell. R.

Al·leluia Jo 8,12

Diu el Senyor:
Jo soc la llum del món;
el qui em seguix tindrà la llum de la vida.

Evangeli Lc 5,33-39

Quan els llevaran el nóvio, sí que dejunaran

 Lectura de l'evangeli segons sant Lluc

En aquell temps, els fariseus i els mestres de la Llei digueren a Jesús: «Els deixebles de Joan dejunen a sovint i fan oració. Igual fan els deixebles dels fariseus. En canvi, els teus mengen i beuen». Jesús els contestà: «¿Estaria bé que féreu dejunar els convidats a unes bodes mentres el nóvio està amb ells? Ja arribarà el dia en què els llevaran el nóvio; i eixe dia sí que dejunaran».
Els va dir també una paràbola: «Ningú arranca un tros de tela d'un vestit nou per a apedaçar un vestit vell, perquè el nou s'esgarra i el pedaç no va bé amb el vell. I ningú tira vi nou en odres vells, perquè el vi novell rebenta els odres i els llança a perdre, i el vi s'escampa. El vi novell s'ha de tirar en odres nous. No hi ha ningú que vullga beure vi novell si està bevent vi vell, perquè troba que el vell és millor». 
 
* * * * *
 
A Algemesí, últim dia de novena a la Mare de Déu de la Salut a la capella de la Troballa. Tot seguit, representació dels Misteris i Martiris de la processó. Avantvespra de la festa

A Peníscola, sext dia de la novena a la Mare de Déu de l'Ermitana

A Càlig, festa a la Mare de Déu del Socors

A Castellfort, festa a la Mare de Déu de la Font

A Llanera de Ranes, festa de l'Aurora

A Sogorb, festa a la Mare de Déu de Loreto

A Ròtova, festa a la Mare de Déu de la Salut

A Titaguas, festa a la Mare de Déu del Remei

Festa a l'Alcúdia, Alfafar, Redován, Rotglà i Corberà, Sanet i els Negrals, Sorita i la Xara

Mare de Déu de Guadalupe, patrona d’Extremadura

Beats Dídac Llorca i Llopis, prevere (memòria a Benissa i Oliva), i Pasqual Torres i Lloret, pare de família (memòria a Carcaixent), màrtirs valencians (1936)

Aniversari del naiximent de l’organiste Joan Baptista Cabanilles (1644)

Aniversari de l'ordenació episcopal de monsenyor Xavier Salinas, bisbe valencià (1992)

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 6 de setembre

Sant Zacaries, profeta
 1. Commemoració de sant Zacaries, profeta, vaticinador de la tornada del poble desterrat a la terra de promissió. Va anunciar al mateix temps que un rei pacífic, Crist el Senyor, anava a entrar triomfant a la Ciutat Santa de Jerusalem, cosa que es va acomplir.

2. Commemoració també de sant Onesífor, que va servir moltes vegades a sant Pau a Efes i, sense avergonyir-se de les seues cadenes, arribat a Roma, es va interessar sol·lícitament per la seua sort. (s. I)

3. Commemoració dels sants Donacià, Presidi, Mansuet, Germà i Fúscul, bisbes d'Àfrica, els quals, en la persecució dels vàndals, sent rei l'arrià Huneric, van ser cruelíssimament apallissats i desterrats per confessar la veritat catòlica. També estava amb ells Letus, bisbe de Nepte, a Bizacena, actual Tunísia, home valent i doctíssim, qui, després de patir una llarga i immunda presó, va ser cremat viu. (s. V)

4. A Spoleto, a la regió de l'Úmbria, a l'actual Itàlia, sant Eleuteri, abat, la senzillesa i la compunció d'esperit del qual va alabar el papa sant Gregori el Gran. (s. VI)

5. A Laon, lloc de la Gàl·lia, sant Cagnoald, bisbe, deixeble de sant Columbà i únic ministre ajudant en l'erm prop de Briançon. (c. 632)

6. Al litoral de Cumberland, a Anglaterra, santa Bega, monja, el nom de la qual va adoptar després la localitat. (c. 660)

7. Al monestir de Füssen, a Baviera, a l'actual Alemanya, sant Magne, abat(s. VIII)

8. Al monestir cistercenc de Bouchet (o Vauluisant), prop d'Orange, a la Provença, França en l'actualitat, memòria del beat Bertran de Garrigues, prevere, un dels primers deixebles de sant Doménec que va ser sempre fidel a les seues consignes. (1230)

9. A Gata de Gorgos, a la Marina Alta, beat valencià Diego Llorca Llopis, prevere i màrtir, que va testimoniar a Crist en la persecució contra l'Església. (1936)

10. A Carcaixent, a la Ribera de Xúquer, beat valencià Pasqual Torres Lloret, màrtir, pare de família, que va rebre el premi celestial portant la creu de Crist. (1936)

11. A Varsòvia, a Polònia, beat Miquel Czartoryski, prevere de l'Orde de Predicadors i màrtir, que, després de ser envaïda Polònia, la seua pàtria, durant la guerra, per mantindre la seua fe va ser afusellat a la parròquia del lloc. (1944)

12. Beat Olint Marella (1882- Bolonya 1969). Sacerdot diocesà italià que va exercir el seu servici pastoral a l'arxidiòcesi de Bolonya. Va ser company d'estudis del papa Joan XXIII a Roma, que l'estimava molt i donava suport a les seues iniciatives pastorals. Va treballar amb els pobres i les persones sense llar i va acumular fons per a albergs i capelles. S'assentava en un tamboret, al carrer, i predicava als qui acudien a escoltar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

16 de setembre de 2024, dilluns XXIV

DILLUNS DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 11,17-26.33 Si hi ha divisions entre vosaltres, el resultat és que ja no feu el sopar del...

entrades populars