7 de setembre de 2024, dissabte XXII

DISSABTE DE LA SETMANA XXII / II


Lectura primera 1C 4,6b-15

Patim fam i set i anem mal vestits

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Corint

Germans, apreneu de mi i d'Apol·ló a «no llegir més del que hi ha escrit». No presumiu posant-vos a favor de l'un i en contra de l'altre. ¿Què et fa a tu superior? ¿Què tens que no t'ho hagen donat? I si t'ho han donat, ¿per què te n'orgullixes com si no t'ho hagueren donat?
Ja esteu satisfets. Ja sou rics. Sense necessitat de nosaltres vos sentiu reis. ¡I, si ho fóreu, també podríem compartir amb vosaltres el regne! Però crec que a nosaltres, els apòstols, Déu ens ha exposat en darrer lloc, com a condemnats a mort; som un espectacle per a tot el món, àngels i humans.
Nosaltres, per amor de Crist, hem perdut la raó, mentre que vosaltres sou sensats per gràcia de Crist; nosaltres som dèbils, mentres que vosaltres sou forts; vosaltres, benvistos, i nosaltres, despreciats. Fins al moment present hem patit fam i set, anem mal vestits, som maltractats, vivim errant d'un lloc a un altre, cansats de treballar amb les nostres mans. Si ens insulten, beneïm; si ens perseguixen, ho suportem; si malparlen de nosaltres, contestem amb bones paraules. Fins ara hem estat com les deixalles del món; el rebuig de la humanitat.
No vos escric tot açò per a avergonyir-vos: sou els meus fills estimats, i per això vos he volgut amonestar. En la vostra vida de cristians podríeu tindre tutors a milers, però no teniu molts pares: soc jo qui, en anunciar-vos l'Evangeli, vos vaig engendrar en Jesucrist.

Salm responsorial 144,17-18.19-20.21 (R.: 18a)

El Senyor és just en tots els seus camins,
i bondadós en totes les seues obres.
El Senyor està prop dels qui l'invoquen,
dels qui l'invoquen de bon cor.

R. El Senyor està prop dels qui l'invoquen.

Satisfà el desig dels seus fidels,
escolta el seu crit d'auxili, i els salva.
El Senyor guarda els qui l'estimen,
però farà desaparéixer els malvats. R.

Que els meus llavis donen
gràcies al Senyor,
que tots alaben el seu sant nom
per sempre més. R.

Al·leluia Jo 14,6

Jo soc el camí, la veritat i la vida,
diu el Senyor;
ningú no ve al Pare sinó per mi.

Evangeli Lc 6,1-5

¿Per què feu una faena que no es pot fer en dissabte?

 Lectura de l'evangeli segons sant Lluc

Un dissabte Jesús passava per uns sembrats i els seus deixebles anaven arrancant espigues, llevaven el gra amb les mans i se'l menjaven.
Alguns dels fariseus els digueren: «¿Per què feu una faena que no es pot fer en dissabte?»
Jesús els va contestar: «¿Ni tan sols heu llegit què va fer David quan ell i els seus hòmens no tenien res per a menjar? ¿No heu llegit com va entrar al temple de Déu, va menjar els pans sagrats, que només poden menjar els sacerdots, i en va donar també als seus hòmens?»
I els deia: «El Fill de l'home és senyor del dissabte».

* * * * *

A Alaquàs, pujaeta i pujà de la Mare de Déu de l'Olivar. A continuació, cant d'albaes a la Mare de Déu a la parroquia

A l'Alcúdia (la Ribera Alta), entrada de la Mare de Déu de l'Oreto.
A Alfara de la Baronia, baixada de la Mare de Déu dels Afligits i ofrena de flors

A Peníscola, seté dia del novenari a la Mare de Déu de l'Ermitana


Beat Guiu d'Arezzo, pare de la música occidental

Beata valenciana Ascensió (de Sant Josep de Calasanç) Lloret i Marco, verge de l'Institut de Germanes de les Escoles Cristianes, màrtir (memòria a Gandia)

Aniversari de la mort de Vicent Ruiz Monrabal, advocat i polític democristià (2011)

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 7 de setembre

1. A Alèsia, al territori dels edus, a la Gàl·lia, hui França, santa Regina, màrtir(s. inc.)

2. A Pompeiòpolis, a Cilícia, actual Turquia, sant Sozont, màrtir. (s. inc.)

3. A Benevent, localitat de Campània, a la Itàlia actual, sants màrtirs Fest, diaca, i Desideri, lector(s. IV)

4. A Orleans, a la Gàl·lia Lugdunense, França en l'actualitat, Sant Evorci de Toul, bisbe. (s. IV)

5. A Aosta, al territori italià dels Alps de Graies, sant Grat, bisbe(s. V)

6. A Breuil, de la Gàl·lia Trecense, actual França, sants Memori (abans Nemori) i companys, màrtirs, segons la tradició, sota Àtila, rei dels huns. (s. V)

7. A Châlons, a la Gàl·lia Lugdunense, també a França, sant Alpí, bisbe, deixeble de sant Llop de Troyes(s. V)

8. A Saint-Cloud, al territori de París, de nou a la Gàl·lia, sant Clodoald, prevere, que, d'estirp règia, assassinats els seus pares i germans i tutelat per la seua àvia, santa Clotilde, es va fer clergue i va renunciar al regne terrenal. (560)

9. A Albi, a Aquitània, així mateix a França, santa Caríssima, verge de vida reclosa. (s. VI/VII)

10. A Maubeuge, a la regió d'Hainaut, a Austràsia, de nou a l'actual França, santa Madelberta, abadessa, successora de la seua germana santa Adeltrudis(c. 705)

11. A Flandes, a l'actual Bèlgica, commemoració de sant Hilduard [o Garibald], bisbe(c. 760)

12. A Toul, a la Lotaríngia, actualment França, sant Gozelí, bisbe, promotor de la vida monàstica. (962)

Sant Joan de Lodi
13. A Gubbio, a la regió de l'Úmbria, a Itàlia, sant Joan de Lodi, bisbe, acompanyant de sant Pere Damià en legacions. 
(c. 1106)

14. A Die, a França, sant Esteve de Châtillon, bisbe, que, tret de la soledat cenobítica de la Cartoixa dels Ports (Belley), va presidir l'Església amb gran diligència i sense menyscapte de la seua austeritat cartoixana. (1208)

15. A Košice, a les muntanyes dels Carpats, a l'actual Eslovàquia, sants màrtirs Marc Krizevcanin, prevere d'Esztergom, Esteve Pongracz i Melcior Grodziecki, preveres de l'Orde de la Companyia de Jesús, als qui ni la fam, ni les màquines, ni els turments del foc els van fer abjurar de la fe catòlica. (1619)

16. A Nagasaki, del Japó, beats màrtirs Tomàs Tsuji, prevere jesuïta, Lluís Maki i el seu fill Joan, condemnats al foc a causa de la seua fe cristiana. (1627)

17. A Londres, a Anglaterra, beats Randulf Corby, jesuïta, Joan Duckett, preveres i màrtirs, que, en temps del rei Carles I, van ser condemnats a mort en el patíbul de Tyburn per haver entrat a Anglaterra com a sacerdots, i van aconseguir així la palma celestial. (1644)

18. En una nau ancorada enfront de Rochefort, a França, beats Claudi Bernabé Laurent de Mascloux i Francesc d'Oudinot de la Boissière, preveres i màrtirs, que, durant la Revolució Francesa van ser detinguts per ser sacerdots i per Crist van morir malalts d'inanició. (1794)

19. A l'illa Woodlark, a Oceania, beat Joan Baptiste Mazzucconi, prevere de l'Institut de Milà per a Missions Estrangeres i màrtir, que després de dos anys evangelitzant, ja exhaust per febres i nafres, va ser decapitat pels qui odiaven la fe. (1855)

20. A Parma, ciutat d'Emília-Romanya, a Itàlia, beata Eugènia Picco, verge de la Congregació de Filles dels Sagrats Cors de Jesús i de Maria, que, entregada al compliment de la voluntat de Déu, va promoure la dignitat de la dona i es va dedicar a la formació de les religioses. (1921)

21. Beat Ignasi Kłopotowski (1866-1931Religiós, fundador de la Congregació de les Germanes Loretanes, a Polònia. En els últims anys de la seua vida va ser rector a l'església de sant Florià, cuidava dels pobres i els "sense sostre", i es va dedicar també a l'apostolat de la paraula de Déu mitjançant el treball editorial.

22. A Gandia, capital de la Safor, beata Ascensió de Sant Josep de Calassanç Lloret Marco, verge de l'Institut de Germanes de les Escoles Cristianes i màrtir, que va culminar la seua vida terrestre en la persecució contra l'Església, afirmant la seua fe religiosa. (1936)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

16 de setembre de 2024, dilluns XXIV

DILLUNS DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 11,17-26.33 Si hi ha divisions entre vosaltres, el resultat és que ja no feu el sopar del...

entrades populars