5 de setembre de 2023, dimarts XXII

Lectures de la missa:

Lectura primera 1Te 5,1-6.9-11

Jesucrist va morir per nosaltres per a que viscam junt amb ell

Lectura de la primera carta de sant Pau als cristians de Tessalònica

Germans, no cal que vos escrigam quan i en quins moments arribarà el dia del Senyor: vosaltres mateixos ja sabeu prou bé que vindrà com un lladre en plena nit. La gent es pensarà que tot està en pau i ben segur, quan de sobte els caurà damunt la devastació, com els dolors a la dona que ha de tindre un fill, i no se n'escaparà ningú.
Però a vosaltres, germans, que no viviu en la foscor, aquell dia no vos podrà sorprendre com un lladre, ja que tots sou fills de la llum i del dia. No som de la nit ni de la foscor.
Per això no hem de dormir, com els altres, sinó vetlar i viure sòbriament.
Déu no ens ha destinat al castic sinó a aconseguir la salvació gràcies a Jesucrist, el nostre Senyor, que va morir per nosaltres per a que viscam junt amb ell, tant si l'hora de la seua vinguda ens troba vetlant entre els vius, com si ens troba dormint entre els morts. Per això animeu-vos i ajudeu-vos els uns als altres, tal com ja feu.

Salm responsorial 26,1.4.13-14 (R.: 13)

El Senyor m'il·lumina i em salva,
¿qui em pot fer por?
El Senyor és el mur que em defén,
¿qui em pot espantar?

R. Segur que en la terra dels vius
voré la bondat del Senyor.

Una cosa he demanat al Senyor,
i la desitge amb tota l'ànima:
poder viure en la casa del Senyor
cada dia de ma vida,
assaborir la dolçor del Senyor
i vetlar pel seu temple. R.

Segur que en la terra dels vius
voré la bondat del Senyor.
Espera en el Senyor! Sigues valent!
¡Que el teu cor no flaquege!
Espera en el Senyor! R.

Al·leluia Lc 7,16

Ha aparegut entre nosaltres un gran profeta,
Déu ha visitat el seu poble.

Evangeli Lc 4,31-37

Ja sé ben bé qui eres, eres el Sant de Déu

 Lectura de l'evangeli segons sant Lluc

En aquell temps, Jesús va baixar a Cafarnaüm, població de Galilea, i els dissabtes ensenyava. La gent es meravellava de la seua manera d'ensenyar, perquè parlava amb autoritat.
En aquella sinagoga hi havia un home que tenia l'esperit maligne d'un dimoni, i es va posar a xillar tan fort com podia: «Ah, ¿per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? ¿Has vingut a destruir-nos? Ja sé ben bé qui eres, eres el Sant de Déu».
Però Jesús el va reprendre i li va dir: «Calla i ix d'este home». Llavors el dimoni el va tirar al mig i va eixir sense fer-li cap mal.
Tots quedaren intrigats i, conversant entre ells, es preguntaven: «¿Què vol dir tot açò? Dona ordes amb autoritat i poder als esperits malignes i els fa eixir». I la seua fama s'escampà per tota la contornada.

* * * * *

Mare Teresa de Calcuta
A l'Atzúbia, festa al Santíssim Crist del Miracle

A Gaianes, festa

A l'Olleria, festa

A Rafelbunyol, festa a la Mare de Déu del Miracle


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 5 de setembre

1. A Porto Romano, prop de l'actual Fiumicino, a Itàlia, sants Acont, Nonnus, Herculà i Taurí, màrtirs. (s. inc.)

2. A Càpua, lloc de Campània, també a la Itàlia de hui, sant Quint, màrtir. (s. inc.)

3. A Nicomèdia, a Bitínia, actualment Turquia, sants Urbà, Teodor, Menedem i altres companys, tant clergues com laics, els quals van ser embarcats en una xicoteta nau i cremats en alta mar per orde de l'emperador Valent, que odiava la fe catòlica. (370)

4. Al districte de Thérouanne, a Flandes, hui a França, sant Bertí, abat de Sithiu, sepultat a l'abadia que porta el seu nom, i que havia fundat ell mateix juntament amb sant Mumolí. (c. 698)

5. A Tortona, a l'actual regió del Piemont, a Itàlia, sant Alpert, fundador i primer abat del monestir de Butrium. (c. 1073)

6. A Dalmàcia, ara Croàcia, beat Joan Bo de Siponto, abat i fundador del monestir de San Miquel, situat en el litoral de Dalmàcia, enfront de la muntanya de Gargano. (s. XII)

7. A Ripon, al comtat de York, a Anglaterra, beat Guillem Browne, màrtir, que, condemnat a pena capital sota el regnat de Jaume I per haver induït a uns altres a abraçar la fe catòlica, va ser penjat i cruelment esquarterat. (1605)

8. En una vella embarcació ancorada en la mar, enfront de Rochefort, a França, beat Florenci Dumontet de Cardaillac, prevere i màrtir, el qual, condemnat durant la Revolució Francesa per ser sacerdot, va completar el martiri víctima de malaltia, i atenent amb zel i caritat als malalts cocaptius. (1794)

9. A la ciutat de Ninh Tai, a Tonquín, hui Vietnam, sants màrtirs Pere Nguyen Van Tu, prevere de l'Orde de Predicadors, i Josep Hoang Luong Canh, metge, decapitats pels qui odiaven el nom de cristians. (1838)

10 Beata Maria Magdalena de la Passió Starace (Castellammare, Itàlia 1845-1921). Verge, fundadora de les Germanes Compassionistes Serventes de Maria.

11. A Calcuta, a l'Índia, santa mare Teresa de Calcuta (Ainés) Gonhxa Bojaxhiu, verge, la qual, nascuda a Albània, va tractar d'apagar la set de Crist clavat en la creu atenent amb exímia caritat els germans més pobres, i fundant les congregacions de Missioners i de Missioneres de la Caritat, per a servir els malalts i abandonats. (1997) (Canonitzada el 4 de setembre de 2016).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de setembre de 2024, divendres XXIV

DIVENDRES DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,12-20 Si Crist no ha ressuscitat, la vostra fe no té cap fonament Lectura de la prim...

entrades populars