7 de setembre de 2023, dijous

Lectures de la missa:

Lectura primera Col 1,9-14

Déu ens deslliurà del poder de les tenebres
i ens traspassà al Regne del seu Fill estimat

Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Colosses

Germans, des que ens han parlat de la vostra fe, no ens cansem de pregar demanant a Déu, que amb tota la saviesa i la intel·ligència de l'Esperit, vos faça conéixer plenament la seua voluntat: que porteu una vida digna del Senyor, que el complaga en tot. Així fructificareu en tota classe d'obres bones, creixereu en el coneiximent de Déu, i el seu poder gloriós vos enfortirà i farà que sigau sempre pacients i magnànims. 
Amb alegria doneu gràcies al Pare, 
que vos ha fet dignes de tindre part 
en l'heretat del poble sant, 
en el Regne de la llum. 
Ell ens deslliurà del poder de les tenebres 
i ens traspassà al Regne del seu Fill estimat, 
en qui tenim la redempció, 
el perdó dels nostres pecats.

Salm responsorial 97,2-3ab.3cd-4.5-6 (R.: 2a)

El Senyor ha revelat la seua victòria,
i els pobles contemplen la salvació.
L'ha mogut la misericòrdia 
i la fidelitat a la casa d'Israel.

R. El Senyor ha revelat la seua ajuda.

D'un cap a l'altre de la terra,
tots han vist la salvació del nostre Déu.
Aclameu el Senyor, tota la terra,
esclateu en cants i en crits d'alegria. R.

Canteu al Senyor les vostres melodies,
canteu-les al so de les cítares;
aclameu el rei, que és el Senyor,
amb trompetes i tocs de corn. R.

Al·leluia Mt 4,19

Veniu amb mi, diu el Senyor,
i vos faré pescadors d'hòmens.

Evangeli Lc 5,1-11

Ho deixaren tot i el seguiren

 Lectura de l'evangeli segons sant Lluc

En una ocasió la gent s'aglomerava sobre Jesús per a escoltar la paraula de Déu. Ell, que es trobava vora el llac de Genesaret, va vore dos barques vora l'aigua. Els pescadors n'havien baixat i rentaven les xàrcies. Va pujar a una de les barques, que era de Simó, li demanà que l'apartara un poc de terra, s'assentà i ensenyava la gent des de la barca.
Quan acabà de parlar, li va dir a Simó: «Tira llac cap a dins, i caleu les xàrcies per a pescar». Simó li va respondre: «Mestre, ens hi hem fatigat tota la nit i no hem pescat res, però, ja que vós ho dieu, calaré les xàrcies». Ho feren així, i arreplegaren tant de peix, que les xàrcies s'esgarraven. Després feren senyal als pescadors de l'altra barca que vingueren a ajudar-los. Ells hi anaren, i ompliren tant les barques que quasi s'afonaven. 
Simó Pere, en vore açò, es llançà als genolls de Jesús i li deia: «Senyor, aparteu-vos de mi, que soc un pecador». Una pesca com aquella l'havia deixat atònit, a ell i a tots els qui anaven amb ell. Igual passà amb Jaume i Joan, fills de Zebedeu, que eren socis de Simó. Però Jesús li va dir a Simó: «No tingues por: des d'ara seràs pescador d'hòmens». 
Ells tornaren a terra les barques, ho deixaren tot i el seguiren.

* * * * *

A Alaquàs, pujaeta i pujà de la Mare de Déu de l'Olivar. A continuació, cant d'albaes a la Mare de Déu a la parroquia

A l'Alcúdia (la Ribera Alta), entrada de la Mare de Déu de l'Oreto.
A Alfara de la Baronia, baixà de la Mare de Déu dels Afligits

A Peníscola, seté dia del novenari a la Mare de Déu de l'Ermitana


Beat Guiu d'Arezzo, pare de la música occidental

Beata valenciana Ascensió (de Sant Josep de Calasanç) Lloret i Marco, verge de l'Institut de Germanes de les Escoles Cristianes, màrtir (memòria a Gandia)

Aniversari de la mort de Vicent Ruiz Monrabal, advocat i polític democristià (2011)

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 7 de setembre

1. A Alèsia, al territori dels edus, a la Gàl·lia, hui França, santa Regina, màrtir. (s. inc.)

2. A Pompeiòpolis, a Cilícia, actual Turquia, sant Sozont, màrtir. (s. inc.)

3. A Benevent, localitat de Campània, a la Itàlia actual, sants màrtirs Fest, diaca, i Desideri, lector. (s. IV)

4. A Orleans, a la Gàl·lia Lugdunense, França en l'actualitat, Sant Evorci de Toul, bisbe. (s. IV)

5. A Aosta, al territori italià dels Alps de Graies, sant Grat, bisbe. (s. V)

6. A Breuil, de la Gàl·lia Trecense, actual França, sants Memori (abans Nemori) i companys, màrtirs, segons la tradició, sota Àtila, rei dels huns. (s. V)

7. A Châlons, a la Gàl·lia Lugdunense, també a França, sant Alpí, bisbe, deixeble de sant Llop de Troyes. (s. V)

8. A Saint-Cloud, al territori de París, de nou a la Gàl·lia, sant Clodoald, prevere, que, d'estirp règia, assassinats els seus pares i germans i tutelat per la seua àvia, santa Clotilde, es va fer clergue i va renunciar al regne terrenal. (560)

9. A Albi, a Aquitània, així mateix a França, santa Caríssima, verge de vida reclosa. (s. VI/VII)

10. A Maubeuge, a la regió d'Hainaut, a Austràsia, de nou a l'actual França, santa Madelberta, abadessa, successora de la seua germana santa Adeltrudis. (c. 705)

11. A Flandes, a l'actual Bèlgica, commemoració de sant Hilduard [o Garibald], bisbe. (c. 760)

12. A Toul, a la Lotaríngia, actualment França, sant Gozelí, bisbe, promotor de la vida monàstica. (962)

Sant Joan de Lodi
13. A Gubbio, a la regió de l'Úmbria, a Itàlia, sant Joan de Lodi, bisbe, acompanyant de sant Pere Damià en legacions.
(c. 1106)

14. A Die, a França, sant Esteve de Châtillon, bisbe, que, tret de la soledat cenobítica de la Cartoixa dels Ports (Belley), va presidir l'Església amb gran diligència i sense menyscapte de la seua austeritat cartoixana. (1208)

15. A Košice, a les muntanyes dels Carpats, a l'actual Eslovàquia, sants màrtirs Marc Krizevcanin, prevere d'Esztergom, Esteve Pongracz i Melcior Grodziecki, preveres de l'Orde de la Companyia de Jesús, als qui ni la fam, ni les màquines, ni els turments del foc els van fer abjurar de la fe catòlica. (1619)

16. A Nagasaki, del Japó, beats màrtirs Tomàs Tsuji, prevere jesuïta, Lluís Maki i el seu fill Joan, condemnats al foc a causa de la seua fe cristiana. (1627)

17. A Londres, a Anglaterra, beats Randulf Corby, jesuïta, i Joan Duckett, preveres i màrtirs, que, en temps del rei Carles I, van ser condemnats a mort en el patíbul de Tyburn per haver entrat a Anglaterra com a sacerdots, i van aconseguir així la palma celestial. (1644)

18. En una nau ancorada enfront de Rochefort, a França, beats Claudi Bernabé Laurent de Mascloux i Francesc d'Oudinot de la Boissière, preveres i màrtirs, que, durant la Revolució Francesa van ser detinguts per ser sacerdots i per Crist van morir malalts d'inanició. (1794)

19. A l'illa Woodlark, a Oceania, beat Joan Baptiste Mazzucconi, prevere de l'Institut de Milà per a Missions Estrangeres i màrtir, que després de dos anys evangelitzant, ja exhaust per febres i nafres, va ser decapitat pels qui odiaven la fe. (1855)

20. A Parma, ciutat d'Emília-Romanya, a Itàlia, beata Eugènia Picco, verge de la Congregació de Filles dels Sagrats Cors de Jesús i de Maria, que, entregada al compliment de la voluntat de Déu, va promoure la dignitat de la dona i es va dedicar a la formació de les religioses. (1921)

21. Beat Ignasi Kłopotowski (1866-1931) Religiós, fundador de la Congregació de les Germanes Loretanes, a Polònia. En els últims anys de la seua vida va ser rector a l'església de sant Florià, cuidava dels pobres i els "sense sostre", i es va dedicar també a l'apostolat de la paraula de Déu mitjançant el treball editorial.

22. A Gandia, capital de la Safor, beata Ascensió de Sant Josep de Calassanç Lloret Marco, verge de l'Institut de Germanes de les Escoles Cristianes i màrtir, que va culminar la seua vida terrestre en la persecució contra l'Església, afirmant la seua fe religiosa. (1936)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de setembre de 2024, divendres XXIV

DIVENDRES DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,12-20 Si Crist no ha ressuscitat, la vostra fe no té cap fonament Lectura de la prim...

entrades populars