6 de setembre de 2023, dimecres XXII

Lectures de la missa:

Lectura primera Col 1,1-8

La veritat de l'evangeli vos ha arribat i va creixent en tot el món

Comença la carta de sant Pau als cristians de Colosses

Pau, apòstol de Jesucrist per voluntat de Déu, i el germà Timoteu, als germans sants i fidels en Crist que viuen a Colosses. Vos desitgem la gràcia i la pau de Déu, el nostre Pare.
Donem gràcies a Déu, Pare de nostre Senyor Jesucrist, i preguem sempre per vosaltres des que ens han parlat de la vostra fe en Jesucrist i de l'amor que teniu a tots els del poble sant, a causa de l'esperança d'allò que Déu vos té reservat en el cel, i de la qual vau sentir parlar quan vos va arribar la paraula de la veritat, l'evangeli.
En tot el món va creixent i donant fruit, com n'ha donat entre vosaltres des del dia que sentíreu l'anunci de la gràcia de Déu i la coneguéreu de veritat. Això és el que vos va ensenyar Èpafres, el nostre company de ministeri, que ha sigut per a vosaltres un servent fidel de Crist. Ell és qui ens ha parlat de l'amor que regna en la vostra comunitat per la gràcia de l'Esperit.

Salm responsorial 51,10.11. (R.: cf. 10b)

Jo, com l'olivera verda
en la casa de Déu,
espere en la seua gràcia
ara i per tots els segles.

R. Espere en la gràcia del Senyor ara i per tots els segles.

Sempre vos donaré gràcies
per les vostres accions;
davant dels vostres fidels
proclamaré la bondat del vostre nom. R.

Al·leluia Lc 4,18

El Senyor m'ha enviat a portar la Bona Nova als pobres,
a proclamar als captius la llibertat.

Evangeli Lc 4,38-44

També he d'anunciar la Bona Nova del Regne de Déu als altres pobles,
que per això he sigut enviat

 Lectura de l'evangeli segons sant Lluc

En aquell temps, Jesús va eixir de la sinagoga i va entrar a casa de Simó. La sogra de Simó tenia molta febre i van demanar a Jesús que fera alguna cosa per ella. Jesús se li va acostar, va manar a la febre que la deixara i la febre la va deixar. Immediatament es va alçar i els servia a taula.
Quan el sol es va pondre, tots els qui tenien malalts de diverses malalties, els portaven. Jesús imposava les mans a cada u i els curava. De molts, eixien dimonis xillant i dient-li: «Tu eres el Fill de Déu». Però Jesús els increpava i no els deixava parlar, perquè sabien que era el Messies.
Quan es feia de dia, va eixir de casa i se'n va anar a un lloc solitari. La gent, que el buscava, arribà on ell estava i el volien retindre per a que no se n'anara, però ell els va dir: «També he d'anunciar la Bona Nova del Regne de Déu als altres pobles, que per això he sigut enviat». I predicava en les sinagogues del país dels jueus.

* * * * *

A Algemesí, últim dia de novena a la Mare de Déu de la Salut a la capella de la Troballa. Tot seguit, representació dels Misteris i Martiris de la processó. Avantvespra de la festa

A Càlig, festa a la Mare de Déu del Socors

Mare de Déu de Guadalupe, patrona d’Extremadura

Beats Dídac Llorca i Llopis, prevere (memòria a Benissa i Oliva), i Pasqual Torres i Lloret, pare de família (memòria a Carcaixent), màrtirs valencians (1936)

Aniversari del naiximent de l’organista Joan Baptista Cabanilles (1644)

Aniversari de l'ordenació episcopal de monsenyor Xavier Salinas, bisbe valencià (1992)

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 6 de setembre

Sant Zacaries, profeta
 1. Commemoració de sant Zacaries, profeta, vaticinador de la tornada del poble desterrat a la terra de promissió. Va anunciar al mateix temps que un rei pacífic, Crist el Senyor, anava a entrar triomfant a la Ciutat Santa de Jerusalem, cosa que es va acomplir.

2. Commemoració també de sant Onesífor, que va servir moltes vegades a sant Pau a Efes i, sense avergonyir-se de les seues cadenes, arribat a Roma, es va interessar sol·lícitament per la seua sort. (s. I)

3. Commemoració dels sants Donacià, Presidi, Mansuet, Germà i Fúscul, bisbes d'Àfrica, els quals, en la persecució dels vàndals, sent rei l'arrià Huneric, van ser cruelíssimament apallissats i desterrats per confessar la veritat catòlica. També estava amb ells Letus, bisbe de Nepte, a Bizacena, actual Tunísia, home valent i doctíssim, qui, després de patir una llarga i immunda presó, va ser cremat viu. (s. V)

4. A Spoleto, a la regió de l'Úmbria, a l'actual Itàlia, sant Eleuteri, abat, la senzillesa i la compunció d'esperit del qual va alabar el papa sant Gregori el Gran. (s. VI)

5. A Laon, lloc de la Gàl·lia, sant Cagnoald, bisbe, deixeble de sant Columbà i únic ministre ajudant en l'erm prop de Briançon. (c. 632)

6. Al litoral de Cumberland, a Anglaterra, santa Bega, monja, el nom de la qual va adoptar després la localitat. (c. 660)

7. Al monestir de Füssen, a Baviera, a l'actual Alemanya, sant Magne, abat. (s. VIII)

8. Al monestir cistercenc de Bouchet (o Vauluisant), prop d'Orange, a la Provença, França en l'actualitat, memòria del beat Bertran de Garrigues, prevere, un dels primers deixebles de sant Doménec que va ser sempre fidel a les seues consignes. (1230)

9. A Gata de Gorgos, a la Marina Alta, beat valencià Diego Llorca Llopis, prevere i màrtir, que va testimoniar a Crist en la persecució contra l'Església. (1936)

10. A Carcaixent, a la Ribera de Xúquer, beat valencià Pasqual Torres Lloret, màrtir, pare de família, que va rebre el premi celestial portant la creu de Crist. (1936)

11. A Varsòvia, a Polònia, beat Miquel Czartoryski, prevere de l'Orde de Predicadors i màrtir, que, després de ser envaïda Polònia, la seua pàtria, durant la guerra, per mantindre la seua fe va ser afusellat a la parròquia del lloc. (1944)

12. Beat Olint Marella (1882- Bolonya 1969). Sacerdot diocesà italià que va exercir el seu servici pastoral a l'arxidiòcesi de Bolonya. Va ser company d'estudis del papa Joan XXIII a Roma, que l'estimava molt i donava suport a les seues iniciatives pastorals. Va treballar amb els pobres i les persones sense llar i va acumular fons per a albergs i capelles. S'assentava en un tamboret, al carrer, i predicava als qui acudien a escoltar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de setembre de 2024, divendres XXIV

DIVENDRES DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,12-20 Si Crist no ha ressuscitat, la vostra fe no té cap fonament Lectura de la prim...

entrades populars