11 d'abril de 2023: Dimarts de Pasqua

DIMARTS DINS DE LA HUITAVA DE PASQUA


Lectura primera Fets 2,36-41

Convertiu-vos, i que cada u de vosaltres es faça batejar en el nom de Jesús

Lectura dels Fets dels Apòstols

El dia de Pentecosta, Pere es posà dret amb els Onze, alçà la veu i digué a la gent: 
«Tot el poble d'Israel ha de saber cert que este Jesús que vosaltres crucificàreu, Déu l'ha constituït Senyor i Messies». 
En sentir açò, es penediren de tot cor, i digueren a Pere i als altres apòstols: 
«Germans, digueu-nos què hem de fer». 
Pere els va respondre: 
«Convertiu-vos i feu-vos batejar cada u de vosaltres en el nom de Jesús, el Messies, per a obtindre el perdó dels pecats. D'esta manera rebreu el do de l'Esperit Sant, ja que la promesa és per a vosaltres i els vostres fills, i també per a tots els descartats ara, però que el Senyor, el nostre Déu, cridarà».
Pere continuava donant testimoni amb moltes altres paraules i els exhortava: «Aparteu-vos d'esta generació depravada». 
Els qui acolliren les paraules de Pere foren batejats, i aquell dia s'afegiren a la comunitat unes tres mil persones.

Salm responsorial 32,4-5.18-19.20 i 22 (R.: 5b)

La paraula del Senyor és sincera,
i totes les seues accions són lleials;
estima el dret i la justícia,
el seu amor ompli la terra. 

R. L'amor del Senyor ompli la terra.

O bé:
Al·leluia.

Els ulls del Senyor vetlen els seus fidels,
els qui esperen en l'amor que els té;
ell els rescata de la mort,
els sustenta en temps de fam. R.

La nostra esperança é el Senyor,
ell és el nostre auxili i escut.
Que el vostre amor, Senyor, no ens deixe mai;
eixa és l'esperança que posem en vós. R.

Al·leluia Salm 117,24

Hui és el dia en què ha vençut el Senyor:
alegrem-nos i celebrem-lo.

Evangeli Jo 20,11-18

Maria Magdalena va anunciar que havia vist el Senyor i que li havia dit estes coses

 Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Maria es va quedar plorant fora, vora el sepulcre. Es va acatxar i va aguaitar dins del sepulcre sense deixar de plorar, i va vore dos àngels vestits de blanc, assentats l'u al capçal i l'altre als peus d'on havia reposat el cos de Jesús. 
Ells li pregunten: «Dona, ¿per què plores?» Ella els respon: «S'han endut el meu Senyor, i no sé on l'han posat». Després de dir estes paraules, es gira cap arrere i veu a Jesús allí dret, però no el va reconéixer. Jesús li pregunta: «Dona, ¿per què plores? ¿a qui busques?» Ella, pensant-se que era l'hortolà, li diu: «Senyor, si te l'has emportat tu, dis-me on l'has posat, i me l'enduré». Li diu Jesús: «Maria!» Ella es gira i li diu en hebreu: «Rabuni!», que vol dir «Mestre!» Jesús li diu: «Deixa'm anar, que encara no he pujat al Pare, però afanya't, ves a dir als meus germans: "Me'n puge al meu Pare, que és també el vostre Pare, al meu Déu, que és també el vostre Déu». 
Maria Magdalena va anar a anunciar als deixebles que havia vist el Senyor i que li havia dit estes coses.




* * * * *

Aniversari de la publicació de l'encíclica Pacem in terris, de sant Joan XXIII (1963)


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis de l'11 d'abril

Memòria de sant Estanislau, bisbe i màrtir, que enmig de les dificultats de la seua època, va ser constant defensor de la humanitat i dels costums cristians, va regir com a bon pastor l'església de Cracòvia, a Polònia, va ajudar els pobres, va visitar cada any els seus clergues i, finalment, mentre celebrava els divins misteris, va ser mort per orde de Boleslau, rei de Polònia, a qui havia représ severament. (1079)

2. A Pèrgam, a la província romana d'Àsia, actual Turquia, commemoració de sant Antipas, que va ser testimoni fidel, com diu sant Joan en l'Apocalipsi, en ser martiritzat pel nom de Jesús. (s. I)

3. Commemoració de sant Felip, bisbe de Gortina, a Creta, que en temps dels emperadors Marc Antoni Ver i Luci Aureli Còmmode, va tutelar enèrgicament l'Església que se li havia encomanat, enfront de la violència dels pagans i les insídies dels heretges. (c. 180)

4. A Salona, a Dalmàcia, hui Croàcia, sant Domnió, bisbe i màrtir, que, segons la tradició, va ser martiritzat durant la persecució desencadenada sota l'emperador Dioclecià. (299)

5. Prop de Gaza, a Palestina, sant Barsanufi, anacoreta, el qual, d'origen egipci, dotat de gràcies de contemplació, va ser també eximi per la integritat de la seua vida. (540)

6. A Spoleto, població de l'Úmbria, a l'actual Itàlia, sant Isaac, monjo, oriünd de les regions de Síria i fundador del monestir de Monteluco, les virtuts del qual van ser recordades pel papa sant Gregori el Gran. (c. 550)

7. A Calàbria, també a Itàlia, beat Lanuí, que va ser company de sant Bru i successor seu, insigne intèrpret de l'esperit del fundador en les institucions i monestirs de la Cartoixa. (1119)

8. A Coïmbra, ciutat de Portugal, beata Sança, verge, filla del rei Sanç I, que va fundar el monestir de Cellis de monges cistercenques, on va abraçar la vida regular. (1229)

9. A Cuneo, a la regió italiana del Piemont, beat Àngel (Antoni) Carletti di Chivasso, prevere de l'Orde de Germans Menors, insigne en la doctrina, la prudència i caritat. (1495)

10. A Londres, a Anglaterra, beat Jordi Gervase, prevere de l'Orde de Sant Benet i màrtir, alumne del Col·legi dels Anglesos de Douai, que en temps del rei Jaume I, mentre exercia el seu ministeri pastoral en la seua pàtria, va ser detingut dos vegades, i no va deixar de confessar amb constància la seua fe catòlica fins a ser penjat. (1608)

Santa Gemma Galgani
11. A Lucca, a Itàlia, santa Gemma Galgani, verge, qui, insigne per la contemplació de la Passió i pels dolors suportats amb paciència, a vint anys va consumar la seua angèlica vida el dia de Dissabte Sant. (1905)

12. A la mateixa ciutat de Lucca, beata Elena Guerra, verge, que va instituir la Congregació d'Oblates de l'Esperit Sant, per a l'ensenyament de les xiquetes, i va instruir admirablement els cristians sobre la cooperació de l'Esperit Sant en l'economia de la Salvació. (1914)

13. Al camp de concentració d'Auschwitz, prop de Cracòvia, a Polònia, beat Sempronià Ducki, religiós de l'Orde dels Germans Menors Caputxins i màrtir, que capturat en temps de guerra per la seua fidelitat a Crist, va culminar el seu martiri enmig de tortures. (1942)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

19 de setembre de 2024, dijous XXIV

DIJOUS DE LA SETMANA XXIV / II Lectura primera 1C 15,1-11 Açò és el que tots prediquem, i açò és el que vosaltres heu cregut Lectura de la p...

entrades populars