DIMECRES DE LA SETMANA XXXI DURANT L'ANY / I
Lectura primera Rm 13,8-10
Amar és tota la LleiLectura de la carta de sant Pau als cristians de RomaGermans, no quedeu a deure res a ningú, si no és l'amor que vos deveu els uns als altres; perquè qui ama, ha complit la Llei. No cometre adulteri, no matar, no robar, no desitjar allò que és d'un altre, i qualsevol altre manament, es troba en estes paraules: Ama els altres com a tu mateix. Qui ama no fa cap mal als altres. Amar és tota la Llei.
Salm responsorial 111,1-2.4-5.9 (R.: 5a)
Feliç aquell que venera el Senyori estima de cor els seus preceptes.La seua descendència serà gran en el país,serà beneït el llinatge dels justos.R. Feliç aquell que s'apiada i presta.Apunta com una llum en la foscorel qui és compassiu, piadós i just,Feliç aquell que s'apiada i presta,i administra els seus béns amb justícia. R.Repartix almoina als pobres,la seua bondat dura per sempre,pot alçar el front amb dignitat. R.
Al·leluia 1Pe 4,14
Feliços vosaltres si algú vos retrau el nom de cristians:vol dir que l'Esperit de Déu reposa sobre vosaltres.
Evangeli Lc 14,25-33
Ningú de vosaltres pot ser deixeble meusi no renuncia a tot allò que té᛭ Lectura de l'evangeli segons sant LlucEn aquell temps, caminava molta gent darrere de Jesús. Ell es girà i els digué:«Si algú ve cap a mi i no deixa l'amor per son pare i sa mare, per l'esposa i els fills, pels germans i les germanes, i fins i tot per la pròpia vida, no pot ser deixeble meu.Qui no carrega la seua creu i em seguix, no pot ser deixeble meu.¿Qui de vosaltres, si vol construir una torre, no s'assentarà primer a calcular-ne el preu i vore si té recursos per a acabar-la? Perquè, si després de posar els fonaments, no poguera acabar l'obra, tots els qui ho vorien començarien a burlar-se'n dient: "Eixe home començà a construir, però no ha pogut acabar".O bé, ¿quin rei, si va a la guerra a lluitar contra un altre, no s'assenta primer a decidir si amb deu mil hòmens podrà fer front al qui ve contra ell amb vint mil? I si veu que no pot, quan l'altre encara està lluny, li enviarà una ambaixada a demanar la pau. Així també ningú de vosaltres pot ser deixeble meu si no renuncia a tot allò que té».
Per a meditar l'evangeli
La Paraula de Déu que hem escoltat ens convida a reprendre el camí i a atrevir-nos a fer eixe salt qualitatiu i adoptar esta saviesa del despreniment personal com la base per a la justícia i per a la vida de cada u de nosaltres: perquè junts podem donar batalla a totes eixes idolatries que porten a posar el centre de la nostra atenció en les seguretats enganyoses del poder, de la carrera i dels diners i en la búsqueda patològica de glòries humanes.
Les exigències que indica Jesús deixen de ser pesades quan comencem a assaborir l'alegria de la vida nova que ell mateix ens proposa: l'alegria que naix de saber que Ell és el primer a eixir a buscar-nos a l'encreuament de camins, també quan estàvem perduts com aquella ovella o eixe fill pròdig. Que este humil realisme –és un realisme, un realisme cristià– ens impulse a assumir grans desafiaments, i vos done les ganes de fer del vostre bell país un lloc on l'Evangeli es faça vida, i la vida siga per a major glòria de Déu.
* * * * *
Aniversari de la mort del valencià Jesús Pla i Gandia, bisbe de Sigüenza-Guadalajara, servent de Déu (2000)
MARTIROLOGI ROMÀ
Elogis del 8 de novembre
1. Commemoració dels sants màrtirs Simforià, Claudi, Nicòstrat, Càstor i Simplici, que, segons la tradició, eren marbristes a Sírmium, a la regió de Pannònia, actual Croàcia, i per negar-se, en fidelitat al nom de Jesucrist, a esculpir la imatge del déu Esculapi, van ser llançats al riu per orde de l'emperador Dioclecià i coronats per Déu amb la gràcia del martiri. Les seues restes van ser venerades a Roma a la basílica del Mont Celi, sota el títol dels Quatre Coronats. (306)
2. A Tours, de la Gàl·lia Lugdunense, hui França, sant Clar, prevere, deixeble de sant Martí, que al costat del monestir del bisbe va construir una casa, on va congregar a molts germans. (397)
3. A la basílica de Sant Pere, a Roma, sant Deodat I, papa, que va estimar el seu clergat i el seu poble i va brillar excepcionalment per la seua senzillesa i saviesa. (618)
4. A Bremen, a la regió de Saxònia, actual Alemanya, sant Willehad, bisbe, el qual, nascut a Northúmbria i amic d'Alcuí, va propagar l'Evangeli a Frísia i Saxònia després de sant Bonifaci, i, ordenat bisbe, va fundar la seu de Bremen, que va governar sàviament. (789)
5. A Soissons, població de França, mort de sant Godofred, bisbe d'Amiens, que educat en la vida monàstica des dels cinc anys, va patir molt en la seua labor incansable de donar solució a les lluites a la ciutat entre els senyors i els plebeus, així com per la seua dedicació a la reforma del clero i del poble. (1115)
Beat Joan Duns Escot |
6. A Colònia, ciutat de Lotaríngia, a Germània, Alemanya actualment, beat Joan Duns Escot, prevere de l'Orde dels Germans Menors, que, oriünd d'Escòcia, va ensenyar les disciplines filosòfiques i teològiques a Canterbury, Oxford, París i, finalment, a Colònia, com a mestre preclar de subtil enginy i fervor admirable. (1308)
- J.M. Bausset: El beat Joan Duns Escot (2015)
7. A Ostra Vetere, a la regió del Picé, ara les Marques, a Itàlia, beata Maria Crucificada (Isabel Maria) Satellico, abadessa de l'Orde de les Clarisses, extraordinària en la contemplació del misteri de la creu i enriquida amb carismes místics. (1745)
8. A la ciutat de Nam Dinh, a Tonquín, hui Vietnam, sants màrtirs Josep Nguyên Dình Nghi, Pau Nguyên Ngân, Martí Ta Dúc Thinh, preveres, i Martí Tho i Joan Baptiste Con, llauradors, que en temps de l'emperador Thiêu Tri van ser decapitats per causa de la seua fe cristiana. (1840)
9. Beat Antolí Pablos Villanueva (Soto de Aldovea, Madrid, 1936). Màrtir. Sacerdot profés benedictí del priorat de Montserrat de Madrid, dependent de l'abadia de Santo Domingo de Silos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada