4 de juny de 2024: dimarts IX

DIMARTS DE LA SETMANA IX / II


Lectura primera 2Pe 3,12-15a.17-18

Esperem un cel nou i una terra nova

Lectura de la segona carta de sant Pere

Benvolguts, espereu la vinguda del dia de Déu, i feu tot el possible per a que arribe prompte. Eixe dia el cel s'encendrà en flames i es desfarà, i els elements es fondran en el foc. Però nosaltres, tal com ell ens ho ha promés, esperem un cel nou i una terra nova, on regnarà la justícia.
Per això, amics meus, mentres ho espereu, mireu que ell vos trobe en pau, immaculats i irreprensibles, i penseu que la paciència del nostre Senyor és la nostra salvació.
Per tant, amics, ja esteu advertits; estigueu en guàrdia: no vos deixeu dur pels errors d'esta gent sense principis ni perdau la vostra fermesa. Aneu creixent en la gràcia i en el coneiximent de Jesucrist, el nostre Senyor i el nostre Salvador. A ell la glòria, ara i per sempre. Amén.

Salm responsorial 89,2.3-4.10.14 i 16 (R.: 1)

Abans de nàixer les muntanyes
i ser engendrats la terra i el món,
des de sempre i per sempre sou Déu.

R. Al llarg de tots els segles, Senyor,
heu sigut el nostre refugi.

Vós feu tornar els hòmens a la pols
dient-los: «Retorneu, fills d'Adam».
Mil anys als vostres ulls
són com un dia que ja ha passat,
com un torn de guàrdia de nit. R.

Ni que visquérem setanta anys,
i, els més forts, fins als huitanta,
al remat, són de fatigues inútils,
s'esgolen de pressa, i ens n'envolem. R.

Que cada matí ens assacie el vostre amor
i ho celebrarem amb goig tota la vida.
Feu conéixer l'obra als vostres servents,
el vostre esplendor al seus fills. R.

Al·leluia Ef 1,17-18

Que el Pare de nostre Senyor Jesucrist
il·lumine els ulls del nostre cor
per a fer-nos comprendre a quina esperança ens ha cridat.

Evangeli Mc 12,13-17

Doneu al Cèsar allò que és del Cèsar,
i a Déu, allò que és de Déu

 Lectura de l'evangeli segons sant Marc

En aquell temps, els fariseus i els partidaris d'Herodes enviaren a Jesús alguns dels seus per a enganxar-lo en alguna paraula comprometedora.
Se li acostaren i li digueren: «Mestre, sabem que sou veraç; no vos deixeu influir per ningú, siga qui siga, ja que no feu accepció de persones, sinó que ensenyeu de veritat el camí de Déu. ¿És lícit pagar tribut al Cèsar o no? ¿L'hem de pagar o no l'hem de pagar?»
Jesús, advertint la seua hipocresia, els respongué: «¿Per què em voleu comprometre'? Deixeu-me vore un denari». Ells li'l portaren i Jesús els preguntà: «¿De qui són esta efígie i esta inscripció?» Li respongueren: «Del Cèsar». Jesús els replicà: «Doneu al Cèsar allò que és del Cèsar, i a Déu, allò que és de Déu».
I quedaren sorpresos de la seua resposta.

* * * * *

Santes Rut i Noemí.

El 4 de juny de 1355 es feu la primera processó de Corpus a València.

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del dia 4 de juny

1. A Sabaria, lloc de Pannònia, hui Hongria, passió de sant Quirí, bisbe de Síscia i màrtir, que sota l'emperador Galeri, per la fe en Crist, va ser llançat a un riu amb una roda de molí lligada al coll. (308)

2. A Constantinoble, actual Istanbul, a Turquia, sant Metròfanes, bisbe de Bizanci, que va consagrar al Senyor la Nova Roma. (325)

3. A Milevi, lloc de Numídia, actualment Algèria, commemoració de sant Optat, bisbe, que en els seus escrits va tractar sobre la universalitat de l'Església, la necessitat de l'íntima unitat dels cristians i els errors dels donatistes. (s. IV)

4. A Cornualla, a l'actual Anglaterra, sant Petroc de Gal·les, abat(594)

5. A Servigliano, al Picé, actualment regió de les Marques, a Itàlia, sant Gualter, abat del monestir d'este lloc. (1250)

6. A la regió també italiana de Sardenya, sants Nicolau i Tran, eremites(s. XII)

7. A Sàsser, igualment a Sardenya, beat Pacífic Ramati, prevere de l'Orde dels Germans Menors, que va predicar en defensa dels cristians i va morir en el Senyor. (1482)

8. A Agnone, a la regió italiana dels Abruços, sant Francesc Caracciolo, prevere, fundador de l'Orde de Clergues Regulars Menors, que va estimar de manera admirable a Déu i el proïsme. (1608)

Francesc (1563-1608) passà la seua vida a Nàpols, on fundà la congregació dels clergues Regulars Menors (1558) i on esdevingué l'apòstol dels presoners.

9. Beata Margarida Llúcia Szewczyk (1828- Nieszawa, Polònia 1905). Fundadora de la Congregació de les Filles de la Benaurada Mare de Déu dels Dolors, dedicada a la contemplació i a l'atenció dels més necessitats.

Felip Smaldone
10. A Lecce, població de la Pulla, de nou a Itàlia, sant Felip Smaldone, prevere, que es va dedicar a atendre els sords i cegos indigents, i per a instruir-los humanament i cristianament va fundar l'Institut de Germanes Salesianes dels Sagrats Cors. (1923) (Canonitzat 15-octubre-2006).

11. Prop de la ciutat de Munic, a la regió de Baviera, a Alemanya, beats Antoni Zawistowski, prevere, i Estanislau Starowieyski, màrtirs, els quals, detinguts en el camp de concentració de Dachau en temps de guerra, van morir per Crist després d'atroces tortures. (1942)

12. Beat Francesc Pianzola (1881- Mortara 1943). Sacerdot diocesà. Fundador dels Pares Oblats Diocesans de la Immaculada i de les Germanes Missioneres de la Immaculada Regina della Pastura; incansable predicador de l'Evangeli i apassionat educador de la joventut.

13. Beat Josep Maria Gran Cirera, sacerdot Missioner del Sagrat Cor, i companys* (1980-1991), màrtirs, a Guatemala, assassinats durant la guerra civil per odi a la fe,

* Faustí Villanueva, Joan Alonso, també sacerdots Missioners del Sagrat Cor; Doménec del Barrio Batz, Tomàs Ramírez, Nicolau Castro, Reis Us Hernández, Joan Barrera, Rosalío Benito i Miquel Tiu Imul, laics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

29 de setembre de 2024, diumenge XXVI: Dia del Migrant i del Refugiat

DIUMENGE XXVI / Cicle B Lectura primera Nm 11,25-29 ¿Estàs recelós per mi? Ah! ¡Si tot el poble poguera tindre el do de profecia! Lectura de...

entrades populars