6 de gener de 2023, dijous: Dia de Reixos

  Solemnitat de l'Epifania del Senyor, en la qual es recorden tres manifestacions del gran Déu i Senyor nostre Jesucrist: a Betlem, Jesús xiquet, en ser adorat pels mags; al Jordà, batejat per Joan, en ser ungit per l'Esperit Sant i reconegut com a Fill per Déu Pare; i en Canà de Galilea, en fer patent la seua glòria transformant l'aigua en vi en les noces.

Lectures de la solemnitat (AVL).

- Lectura primera Is 60,1-6: Sobre tu, Jerusalem, clareja com l'alba la glòria del Senyor

- Salm responsorial 71,1-2.7-8.10-11.12-13 (R.: 11): Tots els pobles, Senyor, vos faran homenatge

- Lectura segona Ef 3,2-3a.5-6: Ara Déu ha revelat que tots els pobles compartixen la mateixa promesa

- Al·leluia Mt 2,2

Hem vist com s'alçava la seua estrella
i venim a presentar al Senyor el nostre homenatge.

- Evangeli Mt 2,1-12: Venim de l'Orient per adorar el vostre rei

Jesucrist és Salvador per a tot el món. Així s'expressa en el relat evangèlic que ens presenta a uns gentils —els mags d'Orient— que guiats per la llum de la fe representada per l'estrela, van adorar el xiquet que estava amb Maria, sa mare. I li van oferir or, com a rei; encens com a Déu; i mirra com a home que hauria de patir per a salvar-nos. En la segona lectura l'apòstol sant Pau afirma clarament que «per l'Evangeli, tots els pobles tenen part en la mateixa herència, formen un mateix cos i compartixen la mateixa promesa, en Jesucrist». Contemplem amb la llum de la fe el misteri de Crist i visquem-lo amb amor, i portem-lo a tots, començant pels més allunyats.

Solemnitat de l’Epifania del Senyor, titular d'una església parroquial a València.

Sants Reis, titular de les esglésies parroquials d'Albalat dels Sorells, Benissanó i Vilallonga.
Aniversari de la mort de Lluís Lúcia i Lúcia, periodiste i polític valencià (València 1943)

Martirologi Romà


2. A Antinoe, a la regió de Tebaida, a Egipte, sants Julià i Basilissa, màrtirs. (s. IV)

3. A Nantes, a la Bretanya Menor, actualment França, sant Fèlix, bisbe, qui va mostrar gran zel posant-se al servici dels seus ciutadans, va construir l'església catedral i va evangelitzar la població rural de la redor. (582)

4. A Würzburg, a Francònia, hui Alemanya, beat Macari, abat, que va ser el primer superior del monestir dels Escocesos d'esta ciutat. (1153)

5. A Barcelona, sant Ramon [o Raimon] de Penyafort, de qui es fa memòria demà. (1275)

6. A Famagusta, ciutat de Xipre, trànsit de sant Pere Tomàs, bisbe de Constantinoble, de l'Orde dels Carmelites, que va ser legat del Pontífex Romà a Orient. (1366)

7. A Fiesole, a l'actual regió italiana de Toscana, sant Andreu Corsini, bisbe, de l'Orde dels Carmelites, que es va distingir per la seua austeritat i per l'assídua meditació de la Sagrada Escriptura. Va regir sàviament l'Església que se li havia encomanat, va repoblar els convents devastats per la pesta, va prestar auxili als pobres i va reconciliar els enemistats. (1373)

8. A la ciutat de València, sant Joan de Ribera, bisbe, que va exercir també les funcions de virrei. Va ser molt devot de la Santíssima Eucaristia, va defensar la veritat catòlica i va educar el poble amb els seus sòlids ensenyaments. (1611)

9. A Roma, sant Carles de Sezze, religiós de l'Orde dels Germans Menors, que des de xiquet es va vore obligat a guanyar el pa quotidià, convidant els seus companys a imitar a Crist i als sants. Vestit amb el saial franciscà, es lliurava llargament a l'adoració del santíssim Sagrament de l'Altar. (1670)

10. També a Roma, santa Rafaela Maria del Sagrat Cor Porras Ayllón, verge, fundadora de la Congregació de les Esclaves del Sagrat Cor de Jesús; considerada com a malalta mental, va passar santament els últims anys de la seua vida entre tribulacions i penitència. (1925)

11. A Mont-real, a la província de Quebec, al Canadà, beat Andreu (Alfred) Bessette, religiós de la Congregació de la Santa Creu, qui va treballar incansablement en la construcció de l'insigne santuari dedicat a sant Josep que s'alça en aquella ciutat. (1937)

12. Beata Rita Amada de Jesús (1848- Ribafeita, Viseu, Portugal 1913). Verge, va fundar la Congregació de les Germanes de Jesús, Maria i Josep.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

5 de juliol de 2024, divendres XIII

DIVENDRES DE LA SETMANA XIII / II Lectura primera Am 8,4-6.9-12 Enviaré fam al país, no de pa, sinó de sentir la paraula del Senyor Lectura ...

entrades populars