4 de maig de 2024, dissabte V de Pasqua

DISSABTE DE LA SETMANA V DE PASQUA


Lectura primera Fets 16,1-10

Vine a Macedònia i ajuda'ns

Lectura dels Fets dels Apòstols

En aquells dies, Pau va arribar a Derbe i a Listra. Hi havia allí un deixeble que es deia Timoteu, fill de mare jueva creient i de pare grec, que tenia bona fama entre els germans de Listra i d'Iconi. Pau se'l va voler emportar amb ell. El prengué i el va fer circumcidar, perquè hi havia jueus en aquella regió i tots sabien que son pare era grec.
Quan passaven per les poblacions, els comunicaven les normes que els apòstols i els preveres de Jerusalem havien manat observar. I les comunitats de creients es consolidaven en la fe i creixien més i més cada dia. 
Van recórrer Frígia i el territori de Galàcia, ja que l'Esperit Sant els havia indicat que no predicaren a la província d'Àsia. Van arribar a Mísia i volien anar a Bitínia, però l'Esperit de Jesús no els ho va permetre. 
Per això, passant de llarg per Mísia, van baixar a Troas, on Pau, de nit, va tindre esta visió: un home de Macedònia estava dret davant d'ell i li pregava: «Vine a Macedònia i ajuda'ns». 
Després d'esta visió, vam eixir de seguida cap a Macedònia, convençuts que Déu ens cridava per a dur-los la Bona Notícia.

Salm responsorial 99,2.3.5 (R.: 2a)

Aclameu el Senyor per tota la terra,
honoreu el Senyor amb cants de festa,
entreu davant d'ell amb crits d'alegria.

RAclameu el Senyor per tota la terra.

O bé: 
 
Al·leluia.

Reconeixeu que el Senyor és Déu,
que ens ha creat i que som seus,
som el seu poble i el ramat que ell pastura. R.

«¡Que bo és el Senyor!
Perdura eternament el seu amor,
és fidel per segles i segles». R.

Al·leluia Col 3,1

Ja que heu ressuscitat amb Crist,
busqueu les coses de dalt,
on està el Crist assentat a la dreta de Déu.

Evangeli Jo 15,18-21

No sou del món, perquè jo vos he triat del món

 Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús va dir als seus deixebles: 
«Si el món vos odia, recordeu que primer m'ha odiat a mi. Si fóreu del món, el món vos estimaria com a cosa seua; però com que no sou del món, perquè jo vos he triat del món, el món vos odia. 
Recordeu la paraula que vos vaig dir: Un criat no és més que l'amo. Si a mi m'han perseguit, també vos perseguiran a vosaltres; i el cas que han fet de les meues paraules és el que faran de les vostres. 
Vos faran tot això per causa del meu nom, perquè no reconeixen el que m'ha enviat».

* * * * *

Centenari de la Coronació Pontifícia i Canònica de la Mare de Déu del Lledó

XXV Aniversari de la Consagració de la S. E. Cocatedral de Castelló de la Plana

El 4 de maig de 2003 el papa Joan Pau II va canonitzar a Madrid la religiosa Genoveva Torres, natural d'Almenara

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 4 de maig

1. A Cirta, població de Numídia, hui Algèria, commemoració dels sants màrtirs Agapi i Secundí, bisbes, els quals, després d'un prolongat desterrament en esta ciutat, van arribar a ser màrtirs gloriosos a causa de la seua condició episcopal durant la persecució sota l'emperador Valerià, en la qual es pretenia suscitar el furor dels gentils per a posar a prova la fe dels justos. Van ser també martiritzats amb ells sant Emilià, soldat, santes Tertula i Antònia, vèrgens consagrades a Déu, i una dona amb els seus fills bessons(258/259)

2. A Nicea, a Bitínia, Turquia actualment, santa Antonina, màrtir, que va ser cruelment torturada i turmentada amb diferents suplicis, després va estar tres dies penjada i en acabant empresonada durant dos anys. Finalment, sota el governador Priscil·lià i per la confessió de la seua fe en Crist, va ser cremada viva. (s. III/IV)

3. A Lorch, a la regió del Nòric, Alemanya en l'actualitat, prop del Danubi, sant Florià, màrtir, que durant la persecució baix Dioclecià, i per orde del governador Aquilí, va ser llançat des del pont al riu Enns amb una pedra lligada al coll. (304)

4. En les mines de Fennes, a Palestina, on estaven condemnats, sant Silvà, bisbe de Gaza, i trenta-nou companys, màrtirs, tots ells coronats amb el suplici durant la mateixa persecució, en ser decapitats per orde del cèsar Maximí Daia. (c. 304)

5. Beat Miquel Giedrojc (c. 1420- Cracòvia, Polònia 1485). Lituà de naiximent. Religiós de l'Orde de canonges regulars de Sant Agustí.

6. A Varsòvia, a Polònia, beat Ladislau de Gielniow, prevere de l'Orde dels Germans Menors, que predicava amb fervor extraordinari la Passió del Senyor i la celebrava amb himnes piadosos. (1505)

7. A Londres, a Anglaterra, sants Joan Houghton, Robert Lawrence i Agustí Webster, preveres i màrtirs, priors respectivament de les cartoixes de Londres, Beauvale i Axholme, i sant Ricard Reynolds, de l'Orde de Santa Brígida, tots els quals, durant el regnat d'Enric VIII, i després d'haver professat valerosament la fe dels Pares, van ser arrossegats vius fins al lloc del seu suplici a Tyburn, on van perir penjats juntament amb Joan Haile, prevere, rector de la localitat pròxima d'Isleworth. (1535)

8. Beat Tomàs Acerbis da Olera (1563- Innsbruck, Àustria 1631). Religiós de l'Orde dels Frares Menors Caputxins. Va destacar com a predicador, conseller espiritual i per la seua humilitat i caritat.
 
9. A Trèveris, a Alemanya, beat Joan Martí Moyë, prevere de la Societat de Missions Estrangeres de París, que a la localitat de Lorena, a França, va fundar l'Institut de Germanes de la Divina Providència, i a la Xina va reunir en règim de vida comuna unes vèrgens dedicades a l'ensenyament. Es va mostrar sempre inflamat pel zel de les ànimes, encara després de vore's obligat a abandonar la seua pàtria durant la Revolució Francesa. (1793)

10. Beat Víctor Emili Moscoso Cárdenas (1846- Riobamba, l'Equador 1897). Sacerdot de la Companyia de Jesús i màrtir en un clima de persecució contra l'Església catòlica.

11. Beata Edvige Carboni (1880- Roma 1952). Verge, laica, mística, va pertànyer al Tercer orde Franciscà.

12. Beata Sandra Sabattini (1961- Bolonya, Itàlia 1984), va ser una estudiant de medicina italiana, amb el desig de formar part de les missions mèdiques a Àfrica per a treballar al costat dels pobres i malalts. Va viure un festeig exemplar. Va morir atropellada per un cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de maig de 2024, dilluns: Maria, Mare de l'Església

Dilluns després de Pentecosta BENAURADA VERGE MARIA, MARE DE L'ESGLÉSIA Memòria Es reprén el temps ordinari Memòria de la benaurada Verg...

entrades populars