9 de maig de 2024, dijous VI de Pasqua

DIJOUS DE LA SETMANA VI DE PASQUA


Lectura primera Fets 18,1-8

Pau estava a casa d'ells i treballava.
Cada dissabte discutia a la sinagoga

Lectura dels Fets dels Apòstols

En aquells dies, Pau va deixar Atenes i se'n va anar a Corint. Allí va trobar un jueu anomenat Aquila, natural de la regió del Pont; acabava d'arribar d'Itàlia amb la seua muller, Priscil·la, perquè un decret de Claudi havia expulsat de Roma tots els jueus. Com que Pau tenia el mateix ofici de fabricar tendes, estava en casa d'ells i treballaven junts. 
Cada dissabte discutia a la sinagoga per a convéncer jueus i grecs. Quan Siles i Timoteu van arribar de Macedònia, Pau es va dedicar plenament a evangelitzar els jueus afirmant que Jesús era el Messies. 
Com que estos se li oposaven i responien amb injúries, Pau es va espolsar els vestits i els va dir: «Vosaltres sou els responsables de la vostra perdició: jo soc innocent. Des d'ara me'n vaig amb els grecs». 
Va abandonar la sinagoga i es va instal·lar a casa d'un tal Tici Just, adorador de l'únic Déu, que vivia al costat de la sinagoga. Crisp, el cap de la sinagoga, va creure en el Senyor amb tots els de sa casa, i molts dels corintis, quan sentien a Pau, creien i es batejaven.

Salm responsorial 97,1.2-3ab.3cd-4 (R.: cf. 2)

Canteu al Senyor un càntic nou:
ha fet obres prodigioses,
la seua dreta i el seu braç sagrat
han eixit victoriosos.

R. El Senyor ha revelat la seua victòria,
i els pobles contemplen la justícia.

O bé: 
 
Al·leluia.

El Senyor ha revelat la seus victòria,
i els pobles contemplen la justícia.
L'ha mogut la misericòrdia
i la fidelitat a la casa d'Israel. R.

D'un cap a l'altre de la terra,
tots han vist la salvació del nostre Déu.
Aclameu el Senyor per tota la terra,
esclateu en cants i en crits d'alegria. R.

Al·leluia Cf. Jo 14,18

No vos deixaré òrfens, diu el Senyor;
me'n vaig, però tornaré, i el vostre cor s'alegrarà.

Evangeli Jo 16,16-20

Vosaltres vos entristireu,
però la vostra tristor es convertirà en goig

 Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús va dir als deixebles: «D'ací a poc ja no em voreu, però poc després em voreu de nou». 
Alguns deixebles es preguntaven entre ells: «¿Què vol dir "d'ací a poc ja no em voreu, però poc després em voreu de nou", i això que ens deia abans, que se'n va al Pare? ¿Per què diu "d'ací a poc"? No sabem de què parla». 
Jesús va saber que volien fer-li un preguntat i els va dir: «¿No acabeu d'entendre açò que vos dic: "D'ací a poc ja no em voreu, però poc després em voreu de nou"?. Vos dic de veres que plorareu i vos lamentareu, però el món s'alegrarà; vosaltres vos entristireu, però la vostra tristor es convertirà en goig».


ALTRES

El 9 de maig de 1844 va nàixer a Dénia el prevere i historiador Roc Chabàs i Llorens.

Dia d'Europa


Santoral


Sant Gregori d'Òstia, patró d'Alcoi. Festa a Benicarló i a la Torre de les Maçanes.


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del dia 9 de maig

1. Commemoració de sant Isaïes, profeta, que en temps d'Ozies, Jotam, Acaz i Ezequies, reis de Judà, va ser enviat a un poble infidel i pecador per a manifestar-li el Déu fidel i salvador, en compliment de la promesa feta pel Senyor a David. Segons ha transmés la tradició existent entre els jueus, va morir martiritzat sota el regnat de Manassés. (s. VIII aC)

2. Commemoració de sant Hermas, esmentat per sant Pau en la Carta als Romans. (s. I)

3. A la regió de Tebaida, a Egipte, sant Pacomi, abat, que, quan encara era pagà, es va sentir impressionat pel testimoniatge de caritat cristiana envers els soldats detinguts en la presó comuna i, després d'abraçar el cristianisme, va rebre l'hàbit monàstic de mans de l'anacoreta Palemó. Al cap de set anys, per inspiració divina, va anar obrint nombrosos monestirs amb la finalitat de rebre els monjos en règim de vida comuna, i va escriure per a ells una cèlebre Regla. (347/348)
4. A Pèrsia, l'Iraq actualment, tres-cents deu sants màrtirs(c. s. IV)

5. A Viena del Delfinat [Vienne], a la Gàl·lia Lugdunense, hui França, sant Dionís, bisbe(s. IV)

6. A Cagli, a la via Flamínia, al Picé, actual regió de les Marques, a Itàlia, sant Geronci, bisbe de Ficocle, qui, segons la tradició, va ser martiritzat en este dia, quan tornava d'un Sínode celebrat a Roma. (c. 501)

7. A Vendôme, al costat del riu Loira, a la Gàl·lia, hui França, sant Beat, prevere i ermità(c. s. VII)

8. Al monestir camaldulenc de Fonte Avellana, a la regió de l'Úmbria, a Itàlia, beat Fort Gabrielli, ermità. (1040)

9. Al lloc de Monticchiello, a la regió també italiana de Toscana, beat Benincasa de Montepulcianoreligiós de l'Orde dels Servents de Maria, que va viure en una cova de la muntanya d'Amiata, al territori de Siena, on va portar una vida de penitència. (1426)

10. A Londres, a Anglaterra, beat Tomàs Pickering, màrtir, monjo de l'Orde de Sant Benet, el qual, home de sincera simplicitat i de vida innocentíssima, va ser acusat falsament de conspirar contra el rei Carles II i, mogut pel seu amor a Crist, es va encaminar amb ànim seré cap al patíbul a Tyburn. (1679)

11. A la ciutat de Nam-Dinh, a Tonquín, hui Vietnam, sant Josep Dô Quang Hiên, prevere de l'Orde de Predicadors i màrtir, que, tancat en una presó, es va dedicar amb intensitat a convertir els pagans i a confortar en la fe els cristians també allí empresonats, fins que va ser decapitat per decret de l'emperador Thiêu Tri. (1840)

12. A Munic, ciutat de la regió de Baviera, a Alemanya, beata Maria Teresa de Jesús (Carolina) Gerhardinger, verge, que va fundar providencialment la Congregació de Germanes de les Escoles de la Mare de Déu. (1879)

13. Al camp de concentració de Dachau, pròxim a la citada ciutat de Munic, a Alemanya, beat Esteve Grelewski, prevere i màrtir, el qual, en ser envaïda Polònia militarment en temps de guerra, va ser fet presoner pels perseguidors de l'Església i, extenuat pels cruels turments patits, va rebre finalment la corona de la glòria. (1941)

14. Beata Carme Rendiles Martínez (1903, Caracas, Veneçuela 1977). Fundadora de les Germanes Serventes de Jesús de Veneçuela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

20 de maig de 2024, dilluns: Maria, Mare de l'Església

Dilluns després de Pentecosta BENAURADA VERGE MARIA, MARE DE L'ESGLÉSIA Memòria Es reprén el temps ordinari Memòria de la benaurada Verg...

entrades populars