24 de maig de 2024, divendres: Santa Maria Auxiliadora

DIVENDRES DE LA SETMANA VII DURANT L'ANY / II


Lectura primera Jm 5,9-12

Penseu que el jutge ja està a les portes

Lectura de la carta de sant Jaume

Germans, no vos queixeu els uns dels altres, per a que no vos hagen de jutjar; penseu que el jutge ja està a les portes.
Germans, preneu l'exemple de paciència i resistència que vos donen els profetes que parlaren en nom del Senyor.
Mireu com proclamem feliços els qui tingueren paciència. Heu sentit parlar de la paciència de Job, i ja sabeu quin final li va concedir el Senyor, perquè «el Senyor és compassiu i benigne».
Sobretot, germans meus, no jureu, ni pel cel, ni per la terra, ni per cap altra cosa. Que el vostre sí siga un sí, i el vostre no un no, per a no exposar-vos al juí de Déu.

Salm responsorial 102,1-2.3-4.8-9.11-12 (R.: 8a)

Beneïx el Senyor, ànima meua,
i tot el meu cor el seu sant nom.
Beneïx el Senyor, ànima meua,
no t'oblides mai dels seus favors.

R. El Senyor és compassiu i benigne.

Ell et perdona les culpes
i et cura totes les malalties;
rescata de la mort la teua vida
i et corona d'amor entranyable. R.

El Senyor és compassiu i benigne,
lent per al castic, ric en l'amor.
No sempre acusa,
ni guarda rancor sense fi. R.

El seu amor als fidels és tan immens
com la distància del cel a la terra;
aparta de nosaltres les nostres culpes,
com l'Orient està apartat de l'Occident. R.

Al·leluia Jo 17,17ba

La vostra paraula és veritat, Senyor:
santifiqueu-nos en la veritat.

Evangeli Mc 10,1-12

Allò que Déu ha unit, que no ho separe un home 
 
 Lectura de l'evangeli segons sant Marc 
 
En aquell temps, Jesús se'n va anar a les regions de Judea i de l'altra banda del Jordà. Novament la gent anava al seu encontre, i ell els instruïa, com tenia per costum. Uns fariseus l'abordaren per a provar-lo, i li preguntaren si és lícit al marit repudiar la seua dona. Ell els preguntà: «¿Què vos va ordenar Moisés?» Li respongueren: «Moisés permet redactar una acta de repudi i despatxar-la».
Jesús els digué: «Moisès va escriure eixe precepte per la durea del vostre cor. Però en el principi Déu va crear l'home i la dona. Per això l'home deixa el pare i la mare, per a unir-se a la seua dona i, des d'aquell moment, els dos formen una sola carn. Per tant, ja no són dos, sinó una sola carn. Allò que Déu ha unit, que no ho separe un home».
Quan estigueren en casa, els deixebles tornaren a preguntar-li sobre açò. Jesús els va dir: «Aquell que repudia la seua dona i es casa amb una altra, comet adulteri contra la primera; i, si ella repudia el seu marit i es casa amb un altre, comet adulteri».

* * * * *
Maria Auxiliadora

Benaurada Maria, Auxiliadora dels cristians.
El títol de "Maria, auxili dels cristians" forma part de les lletanies de Maria. Se li ha dedicat una parròquia a Alacant, a Algoda-Matola, a Borriana, a València i a Algemesí. En esta última se celebra missa en valencià cada dia de l'any.


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 24 de maig

1. Commemoració de sant Manahen, que, germà de llet del tetrarca Herodes, va ser doctor i profeta a l'Església d'Antioquia de Síria, hui a Turquia, sota la gràcia del Nou Testament. (s. I)

2. També commemoració de la beata Joana, esposa de Cusa, procurador d'Herodes, que juntament amb altres dones servia Jesús i els apòstols amb els seus recursos, i en el dia de la Resurrecció del Senyor va trobar remoguda la llosa del sepulcre i el va anunciar als deixebles. (s. I)

3. A Listra, lloc de Licaònia, actual Turquia, sant Zoel, màrtir(s. II/III)

4. A Trieste, a Ístria, actualment Itàlia, sant Sèrvul, màrtir(s. inc.)

5. A Nantes, a la Gàl·lia Lugdunense, hui França, sants germans Donacià i Rogacià, màrtirs, sobre els quals es narra que el primer havia rebut el baptisme i l'altre encara era catecumen, però en el combat final, besant el seu germà, Donacià va pregar a Déu perquè el que encara no havia pogut ser llavat pel baptisme sagrat meresquera ser eixugat en el corrent de la seua pròpia sang. (c. 304)

6. Commemoració de trenta-huit sants màrtirs, que, segons la tradició, van ser decapitats a Filipòpolis, a Tràcia, hui Plovdiv, a l'actual Bulgària, en temps de Dioclecià i Maximià. (c. 304)

7. Al monestir de Lerins, a la regió hui francesa de Provença, sant Vicent, prevere i monjo, que va ser molt cèlebre per la seua doctrina cristiana i santedat de vida, i es va obstinar amb intrepidesa en el progrés dels creients en la fe. (c. 450)

8. A la muntanya Admirable, a Síria, sant Simeó Estilita el Jove, prevere i anacoreta, que va viure sobre una columna en comunicació íntima amb Crist, va escriure diversos tractats d'ascètica i va ser dotat de grans carismes. (592)

9. A Piacenza, a la regió d'Emília-Romanya, a Itàlia, beat Felip, prevere de l'Orde d'Ermitans de Sant Agustí, el qual, per a mortificar més durament la seua carn, portava cenyida una armadura de ferro. (1306)

10. Al Marroc, beat Joan de Prado, prevere de l'Orde dels Germans Menors i màrtir, que va ser enviat a Àfrica per a prestar auxili espiritual als cristians reduïts a esclavitud en els regnes sarraïns, però, havent sigut capturat, va confessar valentament la fe de Crist davant del sobirà musulmà Mulay al-Walid, i per mandat seu va consumar el martiri pel foc. (1631)

11. A Seül, a Corea, sants màrtirs Agustí Yi Kwang-hon, a la casa dels quals es llegien les Sagrades Escriptures; Àgueda Kim A-gi, mare de família, que va rebre el baptisme en la presó; i set companys*, tots ells decapitats per la seua fe en Crist. (1839)

*Els noms són els següents: sant Damià Nam Myong-hyog, catequista; Magdalena Kim O-bi, Bàrbara Han A-gi, Anna Pak A-gi, Àgueda Yi So-sa, Llúcia Pak Hui-sun i Pere Kwon Tu-gin.

12. A la ciutat de Saint-Hyacinthe, al Canadà, beat Lluís Ceferí Moreau, bisbe, que en les diverses activitats del ministeri pastoral s'exhortava sempre a si mateix a sentir-se ardentment unit amb l'Església. (1901)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

17 de juny de 2024, dilluns XI

DILLUNS DE LA SETMANA XI / II Lectura primera 1R 21,1-16 Nabot ha sigut apedregat i ha mort Lectura del primer llibre del Reis En aquell tem...

entrades populars