11 de maig de 2024, dissabte VI de Pasqua

DISSABTE DE LA SETMANA VI DE PASQUA


Lectura primera Fets 18,23-28

Apol·ló demostrava amb l'Escriptura en la mà 
que Jesús és el Messies

Lectura dels Fets dels Apòstols

Pau, després d'haver passat un temps a Antioquia, se n'anà a recórrer successivament la regió de Galàcia i de Frígia per a enfortir tots els creients. 
Apol·ló, un jueu natural d'Alexandria, que parlava molt bé i coneixia molt les Escriptures, va arribar a Efes. L'havien iniciat en el camí del Senyor, i parlava fervorosament sobre Jesús i s'explicava amb tota exactitud, encara que l'únic baptisme que coneixia era el de Joan. 
Apol·ló començà a parlar sense por a la sinagoga. Priscil·la i Aquila, que el van sentir, se l'endugueren a part  per a exposar-li millor el camí de Déu. I, com que ell pensava anar-se'n a Acaia, els germans l'animaren a fer-ho, i escriviren als creients d'allí que l'acolliren. I realment, en arribar a Acaia, va fer molt de bé als creients amb la gràcia que Déu li havia donat, perquè públicament refutava els jueus amb energia, i demostrava amb l'Escriptura en la mà que Jesús és el Messies.

Salm responsorial 46,2-3.8-9.10 (R.: 8a)

Aplaudiu, pobles de tot el món,
aclameu a Déu amb crits de festa.
El Senyor, l'Altíssim, és temible,
el gran rei de tota la terra.

R. Déu és rei de tot el món.

O bé: 
 
Al·leluia.

Déu és rei de tot el món:
canteu-li amb estil.
Déu regna sobre les nacions,
s'assenta en el tron sagrat. R.

Els prínceps dels pobles s'han unit
al poble del Déu d'Abraham,
perquè són de Déu els escuts de la terra,
i ell és altament excels. R.

Al·leluia Jo 16,28

Vaig eixir del Pare i he vingut al món;
ara deixe el món i me'n torne al Pare.

Evangeli Jo 16,23b-28

El Pare vos ama, ja que vosaltres m'estimeu i creieu

 Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús va dir als deixebles: 
«Vos dic de veres que el Pare vos concedirà tot allò que li demaneu en el meu nom. Fins ara no heu demanat res en nom meu. Demaneu, i rebreu, així tindreu una alegria plena. 
Vos he parlat en comparances, però s'acosta l'hora en què ja no vos parlaré més en comparances, sinó que vos parlaré del Pare amb tota claredat. Eixe dia demanareu en el meu nom, i no vos dic que jo pregaré al Pare per vosaltres, perquè el Pare mateix vos ama, ja que vosaltres m'estimeu i creieu que jo he vingut de Déu. Vaig eixir del Pare i he vingut al món; ara deixe el món i me'n torne al Pare».


Mateu Ricci

Els sants abats de Cluny.


Servent de Déu Mateu Ricci.

L'11 de maig de 1987 va morir a Gandia el prevere valencià Alfons Roig Izquierdo, crític d'art.

Aniversari de les ordenacions episcopals de Jesús E. Català i Ibáñez, bisbe de Màlaga, i de Jesús Murgui i Soriano, bisbe emèrit d'Oriola-Alacant (1996), tots dos valencians.


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del dia 11 de maig

1. A la regió de Bizacena, hui Tunísia, sant Maiol, màrtir a Adrumeto, que va ser condemnat a ser devorat per les feres. (s. II/III)

2. A Roma, en la vint-i-dosena milla de la via Salària, sant Antim, màrtir. (s. III)

3. A Bizanci, actual Istanbul, a Turquia, sant Muci, prevere i màrtir. (s. inc.)

4. A Viena del Delfinat [Vienne], a la Gàl·lia Lugdunense, hui França, sant Mamert, bisbe, que, davant d'una imminent desgràcia, va instituir en esta ciutat unes solemnes lletanies per al tridu preparatori de la festa de l'Ascensió del Senyor. (c. 475)

5. A Varennes, de la regió de Langres, també a la Gàl·lia, sant Gangolf. (s. VIII)

6. Prop de Souvigny, a la Borgonya, de nou a la França actual, sant Maiol, abat de Cluny, qui, ferm en la fe, segur en l'esperança i replet d'una doble caritat, va reformar nombrosos monestirs de França i Itàlia. (994)

7. Al monestir d'Esterp, prop de Llemotges, novament a la Gàl·lia, sant Gualteri [o Gualter o Valter], prevere, que va ser superior dels canonges, i educat des de la seua infància en el servici de Déu, va resplandir per la seua mansuetud envers els seus germans i per la seua caritat amb els pobres. (1070)

8. A Verucchio, prop de Forli, a la regió italiana d'Emília-Romanya, beat Gregori Celli, prevere de l'orde d'Ermitans de Sant Agustí, de qui es diu que, rebutjat pels seus germans de religió, es va retirar al mont Carnerio amb els Germans Menors, on va morir. (1343)

9. A York, a Anglaterra, beats Joan Rochester i Jaume Walworth, preveres i monjos de la Cartoixa de Londres, els qui, durant el regnat d'Enric VIII, per haver-se mantingut fidels a l'Església catòlica, van ser penjats amb cadenes en els merlets de la muralla de la ciutat fins que van morir. (1537)

10. A Nàpols, ciutat de Campània, a Itàlia, sant Francesc de Geronimo, prevere de la Companyia de Jesús, que es va dedicar a predicar missions populars i al servici pastoral dels marginats. (1716)

11. A Càller, a l'illa de Sardenya, sant Ignasi de Laconi, religiós de l'Ordre dels Germans Menors Caputxins, qui, per places i tavernes del port, demanava incansablement almoines per a socórrer les necessitats dels pobres. (1781)

12. A Saigon, a la Cotxinxina, actual Vietnam, sant Mateu Lê Van Gâm, màrtir, que, detingut per haver introduït amb la seua barca a la regió els missioners provinents d'Europa, al cap d'un any d'estar en la presó va ser decapitat per orde de l'emperador Thiêu Tri. (1847)

13. Beat Mamert de l'Ascensió Esquiú (1826 - El Suncho, Catamarca, l'Argentina 1883). Bisbe de Córdoba, Argentina, frare de l'Orde dels Germans Menors. Va ser per als seus fidels un pare humil i auster, i va recórrer quasi totes les ciutats i pobles de la diòcesi. Va fomentar al seu país la convivència i concòrdia social, i va defendre els drets de l'Església.

14. Beat Ceferí Namuncurá (Roma, 1886-1905). Laic, aspirant salesià, mort per tuberculosi a 19 anys; és el primer beat indi de Sud-amèrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

24 de juny de 2024, dilluns: Nativitat de Sant Joan Baptiste

Solemnitat de la Nativitat de Sant Joan Baptiste Solemnitat de la Nativitat de sant Joan Baptiste, Precursor del Senyor, que, estant encara ...

entrades populars