17 d'agost de 2024, dissabte XIX

DISSABTE DE LA SETMANA XIX / II


Lectura primera Ez 18,1-10.13b.30-32

Jutjaré a cada u segons el seu comportament

Lectura de la profecia d'Ezequiel

El Senyor em va fer sentir la seua paraula i em digué: «¿Com és que en el país d'Israel aneu dient este proverbi: "Els pares menjaren raïm verd, i ara als fills se'ls esmussen les dents"? Jure per la meua vida, diu l'oracle del Senyor, que a Israel ningú no dirà mai més este proverbi. Totes les vides humanes són meues, tant la del pare com la dels fills. Aquell qui peca morirà, però ningú més.
L'home just complix els seus deures i obra bé, no menja víctimes oferides en els santuaris de les muntanyes, ni alça els ulls per a pregar als ídols que adora el poble d'Israel, no deshonra la dona d'un altre, ni s'unix a la seua els dies que prohibix la Llei, no oprimix a ningú, no es queda les penyores dels deutors ni s'apodera dels béns dels altres. Partix el seu pa amb el qui passa fam i dona vestit al qui no en té, no presta amb usura ni cobra interessos, no pren part en la maldat i dona sentència justa als qui estan en litigi, seguix sempre els meus decrets, observa els meus preceptes i els complix fidelment. Este home, just de deveres, segur que viurà, diu l'oracle del Senyor.
Però si té un fill violent i sanguinari, o que comet alguna d'aquelles faltes, el fill no viurà: morirà perquè ha comés aquelles coses detestables i serà responsable de la seua pròpia mort.
Per això, poble d'Israel, sapiau que jo jutjaré a cada u segons el seu comportament, diu l'oracle del Senyor. Convertiu-vos, no sigau més infidels, si voleu que les vostres culpes no vos facen caure. Desfeu-vos de totes les vostres infidelitats, renoveu el vostre cor i el vostre esperit. ¡No vullgau morir, poble d'Israel! Jo no desitge la mort de ningú, diu l'oracle del Senyor. Convertiu-vos i viureu».

Salm responsorial 50,12-13.14-15.18-19 (R.: 12a)

Déu meu, creeu en mi un cor ben net,
i restaureu en mi un esperit ferm.
No m'aparteu de la vostra mirada,
ni em lleveu el vostre esperit sant.

R. Déu meu, creeu en mi un cor ben net.

Torneu-me el goig de la vostra salvació,
feu-me fort amb esperit generós.
Ensenyaré els vostres camins als malvats
i els pecadors tornaran a vos. R.

No vos fan goig els sacrificis,
si vos oferira un holocaust, no vos plauria.
El meu sacrifici és un esperit abatut;
un cor trencat i humiliat,
vós, Déu meu, no el menyspreeu. R.

Al·leluia Cf. Mt 11,25

Vos enaltim, Pare, Senyor del cel i de la terra,
perquè heu revelat als senzills els misteris del Regne.

Evangeli Mt 19,13-15

No impediu que els xiquets vinguen a mi, perquè el regne del cel és dels qui són com ells

 Lectura de l'evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, portaren a Jesús uns xiquets a fi que els imposara les mans i pregara per ells, però els deixebles els reprenien.
Jesús va dir: «Deixeu estar els xiquets, no els impediu que vinguen a mi, perquè el Regne del cel és dels qui són com ells». I després d'imposar-los les mans, va seguir el seu camí.

* * * * *

El Santíssim Crist de les Campanes (Albalat de la Ribera)


A Casinos, festa a Santa Bàrbara

A Foios, festa a la Mare de Déu del Patrocini

A Vilallonga, festa a la Mare de Déu de la Font


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 17 d'agost

1. A Cízic, a l'Helespont, actual Turquia, sant Miró, prevere i màrtir, que, segons una tradició, durant l'imperi de Deci i sota el prefecte Antípatro, va ser decapitat després de patir nombrosos turments. (s. III)

2. A Cesarea de Capadòcia, també actualment a Turquia, sant Mamés o Mamet, màrtir, que, sent pastor de condició molt humil, va viure solitari en els boscos amb la màxima frugalitat i, per haver-hi proclamat la seua fe en Crist, va consumar el martiri durant l'imperi d'Aurelià. (273/274)

3. A la regió italiana de Sicília, mort de sant Eusebi, papa, valerós testimoni de Crist, que va ser deportat per l'emperador Majenci a esta illa, on va deixar la pàtria terrestre per a meréixer la celestial; traslladat el seu cos a Roma, va ser enterrat al cementeri de Calixt(310)

4. A Frísia, a l'actual Holanda, sant Hieró, prevere i màrtir, de qui es conta que va rebre la mort a mans d'alguns pagans normands. (856)

5. A Tessalònica, ciutat de Macedònia, a l'actual Grècia, mort de sant Elies el Jove, que va ser monjo segons les regles dels Pares Orientals, i després d'haver patit molt per part dels sarraïns a causa de la fe, amb una fortalesa d'ànim invencible va portar una vida rigorosa d'oració i austeritat, tant a Calàbria com a Sicília. (903)

6. A Arcara Li Fusi, prop de Milazzo, a la regió italiana de Sicília, sant Nicolau Politi, eremita, que va portar una vida de màxima austeritat en una cova. (1107)

7. A Colle di Val d'Elsa, prop de Siena, a Toscana, regió també d'Itàlia, beat Albert, prevere, que va oferir al poble un insigne exemple de virtut. (1202)

8. A Montefalco, població de l'Úmbria, novament a Itàlia, santa Clara de la Creu, verge de l'Orde d'Ermitans de Sant Agustí, que va regir el monestir de la Santa Creu i expressà extrem amor per la passió de Crist. (1308)

9. A Toledo, ciutat d'Espanya, santa Beatriu de Silva Meneses, verge, que va ser dama noble en la cort de la reina Isabel, però després, preferint una vida de major perfecció, es va retirar a les religioses de l'Orde de Sant Doménec durant molts anys i finalment fundà una nova institució amb el títol d'Orde de la Concepció de la Benaurada Mare de Déu(1490)

10. A Nagasaki, del Japó, sants màrtirs Jaume Kyuhei Gorobioye Tomonaga, prevere de l'Orde de Predicadors, i Miquel Kurobioye, que en temps de l'emperador Tokugawa Yemitsu, van ser condemnats a mort per la seua fe en Crist. (1633)

11. A la localitat de Saumur, prop d'Angers, a França, santa Joana Delanoue, verge, que, confiada totalment en l'ajuda de la divina Providència, va acollir primerament a sa casa a òrfenes, ancianes i dones malaltes i de mala vida, i després va fundar amb algunes companyes, l'Institut de Germanes de Santa Anna i de la Providència. (1763)

12. En la mar enfront de Rochefort, a França, beat Natal Hilari Le Conte, màrtir, que, clergue de la catedral de Bourges i encarregat de la música, durant la persecució desencadenada pels qui odiaven la religió va ser confinat en una nau, on va morir, per Crist, consumit per la malaltia. (1794)

13. Beata Leopoldina Naudet (1773- Verona, Itàlia 1834). Verge, fundadora de la Congregació de les Germanes de la Sagrada Família.

14. Beata Maria-Elisabet Turgeon (1840- Rimouski, Quebec, Canadà 1881). Fundadora de la Congregació de les Germanes de la Mare de Déu del Sant Rosari. Dedicada a l'ensenyament dels xiquets pobres.

15. A Castellfollit de la Roca, prop de Girona, beat Enric Canadell, prevere de l'Orde de Clergues Regulars de l'Escola Pia i màrtir, que va patir la mort a mans dels qui odiaven l'Església. (1936)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

11 de setembre de 2024, dimecres: Mare de Déu de la Cova Santa

DIMECRES DE LA SETMANA XXIII / II Lectura primera 1C 7,25-31 Si estàs casat, no faces res per a separar-te de la dona, però  si no tens dona...

entrades populars