10 d'abril de 2024, dimecres II de Pasqua

DIMECRES DE LA SETMANA II DE PASQUA


Lectura primera Fets 5,17-26

Els de la presó,
els trobareu al temple ensenyant al poble

Lectura dels Fets dels Apòstols

En aquells dies, el gran sacerdot i tots els seus, del grup dels saduceus, portats per l'enveja, van detindre els apòstols i els tancaren en la presó pública.
Però, a la nit, l'àngel del Senyor va obrir les portes de la presó, els va traure fora i els va dir: «Aneu, presenteu-vos al temple i anuncieu al poble totes estes paraules de vida». Ells feren cas: entraren al temple quan clarejava el dia, i ensenyaven.
Quan va arribar el gran sacerdot amb els seus, convocaren el sanedrí, tot el senat dels israelites, i enviaren a buscar els apòstols a la presó. Però els guardes enviats no els trobaren en el calabós, i se'n tornaren a informar el sanedrí. Els digueren: «Hem trobat la presó ben tancada, i els sentinelles drets fent la guàrdia a la porta, i l'hem oberta, però no hem trobat a ningú dins». 
En sentir això, tant l'oficial de la guàrdia del temple com els grans sacerdots no s'explicaven què havia pogut passar. En aquell moment va arribar u que els va dir: «Els de la presó, els trobareu al temple ensenyant al poble». Efectivament, va eixir l'oficial amb els guardes i se'ls endugueren, però sense fer ús de la força, perquè tenien por que el poble els apedregara.

Salm responsorial 33,2-3.4-5.6-7.8-9 (R.: 7a)

Beneiré el Senyor en tot moment,
tindré sempre en els llavis la seua alabança.
La meua ànima es gloria en el Senyor;
se n'alegraran els humils quan ho senten.

R. Quan el pobre clama, el Senyor l'escolta.

O bé:
Al·leluia.

Tots amb mi glorifiqueu el Senyor,
exalcem junts el seu nom.
He demanat al Senyor i m'ha escoltat,
m'ha alliberat de l'ànsia que tenia. R.

Mireu-lo, i quedareu radiants,
no haureu d'amagar la cara de vergonya.
El pobre clama, el Senyor l'escolta
i el salva de tots els perills. R.

Acampa l'àngel del Senyor
entorn dels seus fidels i els allibera.
Tasteu i voreu que bo és el Senyor;
feliç l'home que confia en ell. R.

Al·leluia Jo 3,16

Déu ha estimat tant el món,
que ha entregat el seu Fill únic;
tots els qui creuen en ell tenen vida eterna.

Evangeli Jo 3,16-21

Déu va enviar el seu Fill per a salvar el món gràcies a ell

  Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús va dir a Nicodem: «Déu ha estimat tant el món, que ha entregat el seu Fill únic, a fi que no es perda ningú dels qui creuen en ell, sinó que tinguen vida eterna. 
Perquè Déu no va enviar el seu Fill al món per a jutjar el món, sinó per a salvar el món gràcies a ell. Qui creuen en el Fill no serà jutjat, però el qui no creu en ell ja ha sigut jutjat, per no haver cregut en el nom del Fill únic de Déu. Este és el juí: la llum ha vingut al món, però s'han estimat més la foscor que la llum, ja que les seues obres eren roïnes. 
Tot aquell que obra el mal odia la llum, i no s'acosta a la llum, perquè quedarien al descobert les seues obres. 
Però el qui viu d'acord amb la veritat, s'acosta a la llum per tal que tots vegen les seues obres, ja que les fa segons Déu».

* * * * *

Aniversari de la defunció de l'escriptor anglés Evelyn Waugh (Combe Florey, Somerset, Anglaterra, 1966)

MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis del 10 d'abril

1. A l'Àfrica Proconsular, actual Tunísia, sants Terenci, Africà, Màxim, Pompeu, Alexandre, Teodor i quaranta companys més, tots màrtirs, que en temps de l'emperador Deci van morir per la fe cristiana. (c. 250)

2. A Alexandria, d'Egipte, sant Apol·loni, prevere i màrtir(s. inc.)

3. A Auxerre, lloc de Nèustria, hui França, sant Pal·ladi, bisbe, que primer va ser abat del monestir de Sant Germà, i després, rebut l'episcopat, va participar en molts concilis i es va esforçar en la restauració de la disciplina eclesiàstica. (658)

4. A Gavelo, al territori de Venècia, a l'actual Itàlia, sant Beda el Jove, monjo, que, després d'estar servint durant quaranta-cinc anys a l'emperador, va triar servir al Senyor en el monestir la resta de la seua vida. (c. 883)

5. A Gant, ciutat de Flandes, actualment a Bèlgica, sant Macari, pelegrí, que va ser rebut entre els monjos de Sant Bavó, i a l'any següent va morir consumit per la pesta. (1012)

6. A Chartres, a França, sant Fulbert, bisbe, la doctrina del qual va nodrir a molts, i amb munificència i enginy va començar l'edificació de l'església catedral i va promoure la devoció a la Mare de Déu, Reina de Misericòrdia. (1029)

  • Sancta Maria, succurre miseris (Fulbert de Chartres)

Sant Fulbert de Chartres

7. A Tunísia, al nord d'Àfrica, beat Antoni Neyrot, prevere de l'Orde de Predicadors i màrtir, que, capturat pels pirates i conduït a l'Àfrica, allí va apostatar de la fe, però amb l'ajuda de la gràcia divina, el dia de Dijous Sant en la Cena del Senyor va reprendre públicament l'hàbit religiós, i a causa d'esta decisió va ser apedregat fins a morir. (1460)

8. A Piacenza, a la regió d'Emília-Romanya, a Itàlia, beat Marc Fantuzzi de Bolonya, prevere de l'Orde de Germans Menors, preclar per la prudència i la predicació. (1479)

9. A Valladolid, ciutat d'Espanya, sant Miquel dels Sants, prevere de l'Orde de la Santíssima Trinitat, que es va entregar per complet a obres de caritat i a la predicació de la paraula de Déu. (1625)

10. A Verona, al territori de Venècia, a Itàlia, santa Magdalena de Canossa, verge, que espontàniament va renunciar a totes les riqueses del seu patrimoni per a seguir a Crist, i va fundar un institut doble, el de Filles i de Fills de la Caritat, per a fomentar la instrucció cristiana dels xiquets. (1855)

11. Al camp de concentració de Dachau, pròxim a la ciutat de Munic, a Alemanya, beat Bonifaci Zukowski, prevere de l'Orde dels Germans Menors i màrtir, que en temps de guerra, infringit per les tortures, a causa de la fe va acabar el seu martiri en la presó. (1942)

12. Beat Pere Maria Ramírez Ramos (1899- Armero, Colòmbia 1948). Sacerdot diocesà; assassinat per odi a la fe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

17 de maig de 2024: Sant Pasqual Bailon

DIVENDRES DE LA SETMANA VII DE PASQUA Lectura primera Fets 25, 13b-21 Aquell Jesús mort, Pau afirma que viu Lectura dels Fets dels Apòstols ...

entrades populars