11 d'abril de 2024: dijous II de Pasqua

DIJOUS DE LA SETMANA II DE PASQUA


Lectura primera Fets 5,27-33

Nosaltres som testimonis d'estes paraules,
i també l'Esperit Sant

Lectura dels Fets dels Apòstols

En aquells dies, els guardes s'emportaren els apòstols i els presentaren al sanedrí. El gran sacerdot començà així el seu interrogatori: «Vos prohibírem severament ensenyar res més en el nom de Jesús; per contra, heu omplit Jerusalem de les vostres doctrines i voleu fer-nos culpables de la sang d'eixe home». 
Pere i els apòstols contestaren: «Obeir a Déu és primer que obeir els hòmens. El Déu dels nostres pares ha ressuscitat a Jesús, que vosaltres matàreu penjant-lo en una creu. La dreta de Déu l'ha enaltit com a Capdavanter i Salvador, per a concedir al poble d'Israel la conversió i el perdó dels pecats. I nosaltres som testimonis d'estes paraules, i també l'Esperit Sant que Déu ha donat a tots els qui l'obeïxen». 
Ells, en sentir açò, s'exasperaven i volien condemnar-los a mort.

Salm responsorial 33,2 i 9.18 i 17.19-20 (R.: 7a)

Beneiré el Senyor en tot moment,
tindré sempre en els llavis la seua alabança.
Tasteu i voreu que bo és el Senyor;
feliç l'home que confia en ell.

R. Quan el pobre clama, el Senyor l'escolta.

O bé:
Al·leluia.

Als qui clamen, el Senyor els escolta
i els trau de tots els perills.
El Senyor s'enfronta als malvats,
en la terra es perdrà el seu record. R.

El Senyor s'acosta als cors afligits,
renova els cors trencats.
El just patix molts mals,
però el Senyor sempre l'allibera. R.

Al·leluia Jo 20,29

Perquè m'has vist Tomàs, has cregut;
feliços els qui creuran sense haver vist.

Evangeli Jo 3,31-36

El Pare, que ama el Fill,
ho ha posat tot en les seues mans
  Lectura de l'evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús va dir a Nicodem: «Qui ve de dalt està per damunt de tots. Qui és de la terra és humà i parla com els humans. Qui ve del cel està per damunt de tots. Dona testimoni d'allò que ha vist i sentit, però no accepta ningú el seu testimoni. 
El qui l'accepta certifica que Déu diu la veritat, perquè l'enviat de Déu anuncia les paraules de Déu, ja que Déu li dona sense límit el seu Esperit. 
El Pare, que ama el Fill, ho ha posat tot en les seues mans. Qui creu en el Fill té la vida eterna, però qui es nega a creure en el Fill no la tindrà mai, sinó que la ira de Déu pesa damunt d'ell.» 
 

Per a meditar l'evangeli


Papa Francesc: Homilia a Santa Marta (12 d'abril de 2018)

La paraula "obediència" apareix també en l'Evangeli de hui (Jo 3, 31-36). Perquè una vida d'obediència és la que caracteritza als Apòstols que han rebut l'Esperit Sant. Obediència per a seguir la senda de Jesús que "va obeir fins a la fi" com en l'Hort de les Oliveres. Obediència que consistix a fer la voluntat de Déu. L'obediència és el camí que el Fill ens va obrir, i el cristià, llavors, obeïx a Déu. Els sacerdots, en canvi, que volien manar, ho van reglamentar tot, amb una propina: la corrupció va arribar fins al Sepulcre. Així resol les coses el món, és a dir, amb coses mundanes. La primera és els diners, el senyor dels quals és el diable. Jesús mateix va dir que no es pot servir a dos senyors.

* * * * *

Festa de la Santa Faç de Nostre Senyor Jesucrist a Alacant i arxiprestat de Mutxamel, mem. ob. a la diòcesi

Aniversari de la publicació de l'encíclica 
Pacem in terris, de sant Joan XXIII (1963)


MARTIROLOGI ROMÀ

Elogis de l'11 d'abril

Memòria de sant Estanislau, bisbe i màrtir, que enmig de les dificultats de la seua època, va ser constant defensor de la humanitat i dels costums cristians, va regir com a bon pastor l'església de Cracòvia, a Polònia, va ajudar els pobres, va visitar cada any els seus clergues i, finalment, mentre celebrava els divins misteris, va ser mort per orde de Boleslau, rei de Polònia, a qui havia représ severament. (1079)

2. A Pèrgam, a la província romana d'Àsia, actual Turquia, commemoració de sant Antipas, que va ser testimoni fidel, com diu sant Joan en l'Apocalipsi, en ser martiritzat pel nom de Jesús. (s. I)

3. Commemoració de sant Felip, bisbe de Gortina, a Creta, que en temps dels emperadors Marc Antoni Ver i Luci Aureli Còmmode, va tutelar enèrgicament l'Església que se li havia encomanat, enfront de la violència dels pagans i les insídies dels heretges. (c. 180)

4. A Salona, a Dalmàcia, hui Croàcia, sant Domnió, bisbe i màrtir, que, segons la tradició, va ser martiritzat durant la persecució desencadenada sota l'emperador Dioclecià. (299)

5. Prop de Gaza, a Palestina, sant Barsanufi, anacoreta, el qual, d'origen egipci, dotat de gràcies de contemplació, va ser també eximi per la integritat de la seua vida. (540)

6. A Spoleto, població de l'Úmbria, a l'actual Itàlia, sant Isaac, monjo, oriünd de les regions de Síria i fundador del monestir de Monteluco, les virtuts del qual van ser recordades pel papa sant Gregori el Gran. (c. 550)

7. A Calàbria, també a Itàlia, beat Lanuí, que va ser company de sant Bru i successor seu, insigne intèrpret de l'esperit del fundador en les institucions i monestirs de la Cartoixa(1119)

8. A Coïmbra, ciutat de Portugal, beata Sança, verge, filla del rei Sanç I, que va fundar el monestir de Cellis de monges cistercenques, on va abraçar la vida regular. (1229)

9. A Cuneo, a la regió italiana del Piemont, beat Àngel (Antoni) Carletti di Chivasso, prevere de l'Orde de Germans Menors, insigne en la doctrina, la prudència i caritat. (1495)

10. A Londres, a Anglaterra, beat Jordi Gervase, prevere de l'Orde de Sant Benet i màrtir, alumne del Col·legi dels Anglesos de Douai, que en temps del rei Jaume I, mentre exercia el seu ministeri pastoral en la seua pàtria, va ser detingut dos vegades, i no va deixar de confessar amb constància la seua fe catòlica fins a ser penjat. (1608)

Santa Gemma Galgani
11. A Lucca, a Itàlia, santa Gemma Galgani, verge, qui, insigne per la contemplació de la Passió i pels dolors suportats amb paciència, a vint anys va consumar la seua angèlica vida el dia de Dissabte Sant. (1905)

12. A la mateixa ciutat de Lucca, beata Elena Guerra, verge, que va instituir la Congregació d'Oblates de l'Esperit Sant, per a l'ensenyament de les xiquetes, i va instruir admirablement els cristians sobre la cooperació de l'Esperit Sant en l'economia de la Salvació. (1914)

13. Al camp de concentració d'Auschwitz, prop de Cracòvia, a Polònia, beat Sempronià Ducki, religiós de l'Orde dels Germans Menors Caputxins i màrtir, que capturat en temps de guerra per la seua fidelitat a Crist, va culminar el seu martiri enmig de tortures. (1942)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

entrada destacada

21 de maig de 2024, dimarts VII

DIMARTS DE LA SETMANA VII DEL TEMPS ORDINARI / II Lectura primera Jm 4,1-10 Demaneu i no rebeu, perquè demaneu amb mala intenció Lectura de ...

entrades populars