Sant Vicent Ferrer
Solemnitat de Sant Vicent Ferrer (a les diòcesis de València, Oriola-Alacant i Sogorb-Castelló), patró principal de la Comunitat Valenciana i de la diòcesi d'Oriola-Alacant; festa a la diòcesi de Tortosa (territori valencià); titular de les parròquies de l’Atzúbia, Alcoleja, Algímia d’Alfara, Aiòder i Corbera; titular i patró de San Vicente de Piedrahita; patró de Gavarda, Ondara, Terrateig i Teulada.
Missa de la Solemnitat (AVL):
- Sant Vicent Ferrer (Cercapou)
- J. M. Bausset: Sant Vicent Ferrer i la llengua a l'Església (2021)
- Matilde Borja: Els Combregars de Castelló (la Ribera Alta).
- Ap 14, 6-7. Temeu a Déu i doneu-li glòria.
- 1Cor 9, 16-19. 22-23. ¡Pobre de mi si no proclamara l'Evangeli!
- Sal 96 (95), 1-2. 3. 7-8a. 10. R. Conteu a tots els pobles les meravelles del Senyor.
- Mc 16, 15-88. Aneu i proclameu l'Evangeli.
MARTIROLOGI ROMÀ
Elogis del 8 d'abril
1. Commemoració de sant Àgab, profeta, que, segons testifiquen els Fets dels apòstols, mogut per l'Esperit Sant va anunciar una gran fam sobre tota la terra, així com les dificultats que Pau va haver de suportar dels gentils. (s. I)
2. Commemoració dels sants Herodió, Asíncrit i Flegont, als quals l'apòstol sant Pau saluda en la Carta als romans. (s. I)
Sant Dionís de Corint |
3. Commemoració de sant Dionís, bisbe de Corint, a l'actual Grècia, qui, dotat d'admirable coneiximent de la paraula de Déu, no sols va ensenyar amb la predicació als fidels de la seua ciutat, sinó també als bisbes d'altres ciutats i províncies mitjançant les seues cartes. (180)
4. A Antioquia de Síria, actualment Turquia, sants Timoteu, Diògenes, Macari i Màxim, màrtirs. (s. inc.)
5. A Alexandria d'Egipte, sant Dionís, bisbe, home de gran erudició, que, insigne per haver confessat la seua fe moltes vegades i admirable per la diversitat de sofriments i turments patits, va descansar ja ancià, mantenint sempre la fe, en temps dels emperadors Valerià i Galié. (c. 265)
6. A Como, a la regió italiana de Ligúria, sant Amanci, bisbe, que va ser el tercer en la càtedra d'esta Església i va fundar la basílica dels Apòstols. (449)
7. A Orvieto, a la regió de Toscana, també a Itàlia, beat Clement d'Osimo, prevere de l'Orde d'Ermitans de Sant Agustí, que va dirigir i va promoure l'Orde amb gran eficàcia i va adaptar sàviament les seues lleis. (1291)
8. A Alcalá de Henares, a Espanya, beat Julià de Sant Agustí, religiós de l'Orde de Germans Menors Descalços, que pres per boig a causa de la seua exagerada penitència, i diverses vegades rebutjat de la vida religiosa, va predicar a Crist més amb l'exemple de la seua virtut que amb la paraula. (1606)
9. A Namur, al costat del riu Mosa, a Brabant, a l'actual França, santa Júlia Billiart, verge, que, per a assegurar l'educació de les jóvens, va fundar la Congregació de Germanes de la Mare de Déu i va propagar la devoció al Sagrat Cor de Jesús. (1816)
10. A Alassio, prop d'Albenga, a la regió de Ligúria, a Itàlia, beat August Czartoryski, prevere de la Societat de Sant Francesc de Sales, la salut malaltissa del qual no li va impedir caminar segons la crida de Déu i mostrar eximis exemples de santedat. (1893)
11. Al convent de Belmonte, prop de Conca, a Espanya, beat Doménec del Santíssim Sagrament Iturrate, prevere de l'Orde de la Santíssima Trinitat, que va treballar amb totes les seues forces per la salvació de les ànimes i a magnificar la glòria de la Trinitat. (1927)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada